Medvehagymás gnocchi – Egészségséfünk receptje

Itt van a medvehagyma szezonja, érdemes ezt kihasználni. Jobbnál jobb ételek készíthetők belőle.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag gnocchi
  • 1 csokor medvehagyma (10 dkg)
  • 2 evőkanál vaj
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 2 dl főzőtejszín

A gnocchit az előírtaknak megfelelően kifőzzük. Közben a vajat megolvasztjuk, majd a megmosott apróra vágott medvehagymát kicsit megdinszteljük rajta. Ez kb. 2 perc. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a főzőtejszínt, összeforraljuk. Végül belekeverjük a leszűrt gnocchit. Tálaláskor friss, apróra vágott medvehagymával, vagy parmezánnal megszórhatjuk.

Medvehagymás gnocchi - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha húsvétról maradt sonkánk, azt is nyugodtan vágjuk bele, finomabb lesz tőle. Gnocci helyett bármilyen tésztával készíthetjük

Jó tudni! Medvehagyma piacokon, nagyobb élelmiszerüzletekben is kapható úgy, mint a gnocchi. Gnocchit is készíthetünk magunk, ha rászánjuk az időt.

Tápérték (100 g)

Durum tészta száraz

Mascarpone

Főzőtejszín

Vaj

Energia

355 kcal

450 kcal

120 kcal

746 kcal

Fehérje

12,5 g

7 g

3,2 g

0,4 g

Zsír

1,4 g

45 g

10 g

80 g

Szénhidrát

73 g

2 g

0,5 g

0,5 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS