Itt van a medvehagyma szezonja, érdemes ezt kihasználni. Jobbnál jobb ételek készíthetők belőle.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag gnocchi
- 1 csokor medvehagyma (10 dkg)
- 2 evőkanál vaj
- 25 dkg mascarpone sajt
- 2 dl főzőtejszín
A gnocchit az előírtaknak megfelelően kifőzzük. Közben a vajat megolvasztjuk, majd a megmosott apróra vágott medvehagymát kicsit megdinszteljük rajta. Ez kb. 2 perc. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a főzőtejszínt, összeforraljuk. Végül belekeverjük a leszűrt gnocchit. Tálaláskor friss, apróra vágott medvehagymával, vagy parmezánnal megszórhatjuk.
Tipp! Ha húsvétról maradt sonkánk, azt is nyugodtan vágjuk bele, finomabb lesz tőle. Gnocci helyett bármilyen tésztával készíthetjük
Jó tudni! Medvehagyma piacokon, nagyobb élelmiszerüzletekben is kapható úgy, mint a gnocchi. Gnocchit is készíthetünk magunk, ha rászánjuk az időt.
Tápérték (100 g)
Durum tészta száraz |
Mascarpone |
Főzőtejszín |
Vaj |
|
Energia |
355 kcal |
450 kcal |
120 kcal |
746 kcal |
Fehérje |
12,5 g |
7 g |
3,2 g |
0,4 g |
Zsír |
1,4 g |
45 g |
10 g |
80 g |
Szénhidrát |
73 g |
2 g |
0,5 g |
0,5 g |