Megérkezett az argentin tehetség a Benficához – sajtóhír

A portugál sajtó megerősítette, hogy napjaink egyik legnagyobb argentin tehetsége megérkezett a Benficához, amely január végén jelentheti be a szerződtetését…

(Photo by Gaspafotos/MB Media/Getty Images)

Az O Jogo beszámolóiból kiderült, hogy az argentin Vélez Sarsfieldtől távozó Gianluca Prestianni megérkezett Lisszabonba a Benfica csapatához. A “sasok” hivatalosan január 31-én jelenthetik be az ifjú tehetség szerződtetését, ekkor fogjuk ugyanis ünnepelni a 18. születésnapját.

A 17 éves mindkét szélen bevethető támadó hatalmas tehetség hírében áll. Prestianni 2022-ben öt bajnokin és egy Libertadores-kupa-mérkőzésen jutott epizódszerephez. Utóbbi pályára lépésével a Vélez történetének valaha volt legfiatalabb játékosa lett a nemzetközi sorozatban, hiszen csupán 16 éves három hónapos és 22 napos volt, amikor 2022 májusában beállt az Estudiantes La Plata ellen. A 2023-as idényben is egyre több lehetőséghez jutott, eleinte csereként, majd egyre többször kezdőként. Az akkori első kiírásban 23 pályára lépés alatt kétszer volt eredményes volt, míg a második sorozatban nyolc fellépés jutott neki.

Az olasz felmenőkkel is rendelkező Prestianni állandó szereplője volt az argentin U17-es nemzeti csapatnak, 2022-ben öt meccsen két gólt szerzett.

Megszerzése iránt korábban többek közt a Real Madrid, a Barcelona, az AC Milan és a Chelsea is érdeklődött.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Megérkezett az argentin tehetség a Benficához – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.