Megint siker és hiányérzet

Másodszor is nyert, ezúttal Szlovákia ellen, 28-23-ra a magyar kézilabdázó serdülő-leányválogatott a Prágában zajló Olimpiai Reménységek Versenyén, de a szövetségi edző, Bohus Beáta továbbra is elégedetlen: megfejtésre váró titok a lányok görcsössége és izgalma.

reb Úgy látszik, ez nem az a hét, amikor könnyed hangvételű értékelést hallunk Bohus Beátától, aki dr. Woth Péter segítségével a serdülő-leánykézilabdázókat edzi. A hét elején amiatt lehetett elégedetlen a szakvezetés, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győrben rendezett teszttornáján az osztrák korosztályos együttes nem jelentett minőségi felkészülést, most pedig Prágában „van baj”.

csapat_bohus

Javítani kell a játékon  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

Nem nagy persze: akárcsak pénteken, a csehek ellen, ezúttal Szlovákiával szemben nem forgott veszélyben a győzelem az Olimpiai Reménységek Versenyén. Vámos Petra hat gólt szerzett, és Kácsor Gréta is ötig jutott, a magyar csapat pedig 28-23-ra győzött. Csakhogy maga a játék nem tetszik a szakembernek.

„Továbbra sem vagyunk csúcsformában – jegyzi meg Bohus. – Rosszul kezdtük a meccset, vezettek is a szlovákok, aztán a kapuscsere átlendítette a társaságot a holtponton. Előnybe kerültünk, s aztán nem volt kérdés a sikerünk, mégis, nem valami nem stimmel. Még mi sem tudjuk, hogy mi.”

A tréner nem érti, hogy a tavaly még felszabadult lányok az idén miért görcsösek, miért stresszelnek.

„Pedig ugyanaz a keret, ugyanúgy nincs nagy tét, mégis elemi hibákat követünk el. Baj nincs, mert van idő a nyári világversenyekig, hogy megfejtsük, mi a gond. A lengyelek ellen talán képesek lesznek a lányok kihozni magukból, amit tudnak, bár teszem hozzá, tudatosan eddig sem tartalékoltak.”

Vasárnap reggel fél tíztől bizonyíthat a válogatott.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS