Megírta a BBC, mire lesz szükségük a skótoknak, hogy esélyük legyen a magyar válogatott ellen

Brit szemszögből elemezte a BBC a svájci-magyar meccset: ez Skócia következő két ellenfele, megnézték, mire lesz szükség ellenük.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Fájóan csúnya vereséggel indította a skót válogatott a foci-Eb-t, 5-1-re kapott ki Németországtól a nyitómeccsen. Azért nem írhatjuk, hogy megsemmisítő vereség volt ez, mert a mostani lebonyolítási rendben 4 pont már szinte biztos továbbjutást ér, és 3 pont egy nem túl rossz gólkülönbséggel is jó esélyeket ad, úgyhogy itt még nincs vége. A csoport másik meccsén Svájc Magyarországot győzte le, a BBC pedig ezt úgy is figyelte, mint Skócia következő két ellenfelének összecsapását, így vontak le tanulságokat brit szemszögből.

A magyar válogatott kapcsán két fontos részletre hívták fel a figyelmet. Az egyik az, hogy Szoboszlai Dominik játékán múlik, milyen az egész csapat: amikor a magyar csapatkapitány gyengén játszik, ahogyan azt az első félidőben tette, akkor nem igazán látni senki mást, aki életet lehelne a válogatottba. A BBC értékelése szerint Szoboszlai szinte észrevehetetlen volt a félidőig, ezért is lett nagyon gyenge magyar szempontból az a 45 perc.

A másik megállapítás a magyar csapat kapcsán az: amikor Szoboszlai belelendült, akkor több csapattársa is egyre többet villant meg, ilyen szempontból Varga Barnabást, valamint a Varga és Sallai Roland közötti összhangot emelték ki, mint írták, ez még okozhat problémákat Skóciának a következő hétvégén.

De előbb még Svájc ellen játszanak a skótok. Svájcról azt írta a BBC, hogy a játékosaik technikai képességeit, taktikáját és könyörtelenségét élmény volt nézni az első félidőben, és a sebességük miatt is aggódhatnak a skót játékosok. Az is kiderült, hogy hiába köthető az Eb előtti svájci gólok 46 százaléka Xherdan Shaqirihez, neki pályára sem kellett lépnie, annyi jó lehetőségből válogathat a svájci kapitány a támadósorban.

Írta a HVG

A Megírta a BBC, mire lesz szükségük a skótoknak, hogy esélyük legyen a magyar válogatott ellen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.