Megvan a francia válogatott új első számú kapusa

Didier Deschamps bejelentést tett Hugo Lloris visszavonulása után.

Lloris a katari világbajnokságot követően úgy döntött, hogy visszavonul a nemzeti csapattól. A 36 esztendős kapus 2008-ban debütált Franciaország színeiben és bő 14 év alatt összesen 145 mérkőzésen lépett pályára. Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya bejelentette, hogy Mike Maignan veszi át Lloris helyét a francia válogatott kapujában.

„Mike Maignan lesz az első számú kapusunk. A válogatottban hierarchia lesz kapus poszton, ez fontos.” – fogalmazott Deschamps a sajtótájékoztatóján.

Maignan eddig összesen 5 meccsen öltötte magára a francia válogatott mezét és 2020 októberében 25 évesen egy Ukrajna elleni 7-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen mutatkozott be. Előtte 2010 és 2015 között az U16-tól kezdve egészen az U21-ig végigjárta a különböző korosztályokat a francia utánpótlás válogatottban.

A Milan 27 esztendős kapusa fogja védeni a franciák kapuját március 24-én Hollandia és március 27-én Írország ellen a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Maignan mellett Alphonse Areola (West Ham) és Brice Samba (Lens) személyében másik két kapus szerepel a 23 fős keretben.