Megvan a juniorvébé-csapat

Hasznos visszajelzéseket gyűjtött a női junior kézilabda-válogatott stábja a vasárnap zárult romániai tornán. A mérkőzéseket követően kialakult a július 3-án rajtoló korosztályos világbajnokságra utazó csapat: Maláti Dóra és Horváth Petra marad itthon.

reb Alig egy hét, és kezdődik a női junior-válogatott utolsó utánpótlás-világversenye, az U20-as kézilabda-világbajnokság. Egy éve, a negyedik helyet hozó valenciai Eb-re hazai első osztályú és korosztályos fiúcsapatokkal hangoltak ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző tanítványai, ezúttal azonban volt lehetőségük nemzetközi viadalon is részt venni.

junior_csajok_tromos_cseh

Bukarestben alakult ki a vb-keret

Bukaresttől nagyjából húsz kilométerre, olimpiai központban tartották meg tornát. Ahogy arról beszámoltunk, a román korosztályos válogatott 31-30-ra nyert a magyarok ellen, míg a román egyetemi együttes 29-25-re, Ausztria pedig 33-23-ra kapott ki Tóth Gabrielláéktól.

„Ugyanolyan meleg volt, mint itthon, kicsit a tavalyi Európa-bajnokságot juttatta eszünkbe, még úgy is, hogy a légkondicionálásnak köszönhetően a teremben azért nem volt vészes a helyzet – jellemzi a körülményeket a szövetségi edző. – A román egyetemi válogatottban több olyan játékos is helyet kapott, aki az Universiadét követően az olimpiára készül, szóval erős ellenfeleink voltak. Igaz, az osztrákok ellen tizenhárom góllal vezettünk a félidőben, de a különbség nyilván nem reális, még akkor sem, ha jobbak vagyunk náluk.”

A szakember nagy súlyt helyezett arra, hogy a sportágban újonnan érvényes szabályok szellemében játszanak. Kiss úgy látja, a legfontosabb változás az lehet, hogy bármikor pályára küldhető hét mezőnyjátékos, és nem kötelező a megkülönböztető kapusmezt használni. Igaz, senki sem léphet be a kapu előterébe védeni, mert azért büntető jár az ellenfélnek.

„Biztos vagyok benne, hogy mindenki élni fog a lehetőséggel, amely alaposan átalakítja a játékot. A védekezés például ember- helyett labdacentrikussá válik, nagyon kíváncsi vagyok, mit látok a világbajnokságon.”

A különböző felállások és taktikai formációk gyakorlása során kialakult, hogy a 18 fős keretből melyik két kézilabdázó búcsúzik az utolsó pillanatban. A stáb a sérüléséből nagyjából felépülő, ám még nem teljesen terhelhető Horváth Petrának, valamint Maláti Dórának köszönte meg a munkát.

A vasárnap Moszkvában rajtoló vb-n sorrendben Üzbegisztán, Angola, Montenegró, Norvégia és Dánia lesz a magyar csapat ellenfele.

A világbajnokságot megelőzően esélylatolgatással jelentkezik honlapunk.

Korábban itt írtunk a felkészülés első hetéről.

A magyar női junior válogatott kerete:
Kapusok: GERCSÓ Nóra (Siófok KC), MISTINA Kitty (NEKA), WÉNINGER Alexa (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: KATONA Flóra (Mosonmagyaróvár), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: ÉLŐ Beatrix (Győri Audi ETO)
Irányítók: BOUTI Fruzsina (Mosonmagyaróvár), TÓTH Gabriella (Győri Audi ETO), FERENCZY Fruzsina (Dunaújvárosi KKA)
Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PINTÉR Zsanett (Kispest)
Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Mosonmagyaróvár), MONORI Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁMORI Konszuéla (Ipress Center-Vác), GINDELI Panna (Dunaújvárosi KKA)
Balszélső: PUHALÁK Szidónia (Mosonmagyaróvár)
Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd
Edző: PAPP György
Orvos: dr. LÉNÁRTH Róbert
Masszőr: CSEH Ferenc
Csapatvezető: BARTALOS Béla

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS