Megvan az egyezség, Conti a Samphoz készül

Andrea Conti az olasz bajnokság középmezőnyében tanyázó Sampdoria játékosa lesz – közölte tényként Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia transzferguruja.

Sokáig úgy tűnt, hogy Conti az Empolihoz csatlakozik, ugyanis részben megállapodott a klubbal a személyes feltételekről, de a toszkán együttesnek nem sikerült lezárni a transzfert az eladással kapcsolatos problémái miatt és ezt kihasználva a Samp elhappolta.

Gianluca Di Marzio vasárnap arról számolt be, hogy a Sampdoria megállapodott a Milan vezetőségével, így Conti a szezon hátralévő részében a genovai klubban fog szerepelni. A transzfert a Milan sportigazgatója, Ricky Massara is megerősítette és hozzátette, hogy hétfőn megtörténhet az üzlet véglegesítése.

A jelentés szerint a 27 éves jobbhátvéd hat hónapra, 2022 nyaráig szóló kölcsönben csatlakozik a Samphoz és mivel június végén lejár a szerződése a Milannal, így akkor szabadon igazolható lesz. Conti – aki éves szinten 2 millió eurót keres – nem szerepel a Rossoneri és Stefano Pioli jövőbeli terveiben, így a távozásával felszabadul a bére. Az olasz futballista újra együtt dolgozhat Roberto D’Aversával, aki a 2014/15-ös idényben a Virtus Lancianóban, míg tavaly a Parmában volt az edzője.

Conti a 2021/22-es szezonban egy mérkőzésen lépett pályára, méghozzá néhány nappal ezelőtt a Roma elleni 3-1-re megnyert rangadón. Szinte biztosra vehető, hogy az volt az utolsó alkalom, hogy magára öltötte a piros-fekete mezt.