Mekkora Eszter táskája?

Volt meglepetés bőven a Balatonfüreden zajló párbajtőr olimpici Grand Prix-viadalon. Muhari Eszter az újoncok és a serdülők között sem talált legyőzőre, a házigazda Balaton Vívóklub fiataljai a törpicik között jeleskedtek.

Pusztai Viola Vajon Muhari Eszter elég nagy táskát vitt Balatonfüredre, hogy hazafelé a kupáknak is legyen hely benne? Ez a kérdést merült fel bennem látva, hogy az MTK Budapest 13 éves párbajtőrözője három elsőséget is szerzett a szezon olimpici Grand Prix-versenysorozatának utolsó állomáson. Az SZ-L Bau Balaton Vívóklub által szervezett hatnapos viadalon a saját korosztályában, vagyis az újoncok között, majd a serdülők mezőnyében sem talált legyőzőre egyéniben, és a kék-fehérek újoncleánycsapatának tagjaként is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Muhari Eszter a dobogó tetején Forrás: olimpici.hu

Muhari Eszter a dobogó tetején  •  Forrás: olimpici.hu

Az újoncok egyéni versenyében a ranglista vezetője könnyedén menetelt a döntőig, ott pedig a veresegyházi Kálózi Anna sem tudta megnehezíteni a dolgát: Muhari 15-5-re nyert. A serdülők között azért sokkal szorosabb asszók után lépett pástra az elsőszámú esélyes Dékány Kinga ellen az „aranycsatában”, s 15-10-re nyert a békéscsabai vívó ellen.  Így az utolsó nap előtt az újoncok csapatversenyében szerzett elsőséggel együtt már három győzelmi trófeát birtokol, s ez akár négy is lehet a serdülők csapatviadala után.

Ha már fentebb Kálózi Anna révén szóba került a Veresegyházi Sportkör vívószakosztálya, akkor folytassuk az eredmények sorát versenyzőjük, Nagy Balázs sikerével. Az újoncok egyéni versenyének elődöntőjében – meglepetésre – egyetlen tussal felülmúlta a ranglistavezető Keszthelyi  Zsombort, majd ugyanazzal a lendülettel a döntőben 15-13-ra  legyőzte a tatabányai Halmi Csongort.

Hogy nem az esélyesek versenye zajlott, a megállapítás igaz a serdülő fiúk csatározására is. A döntőbe várt párbajtőrözők közül Nagy Marcell és Kolczonay Balázs ugyanabban a körben búcsúzott, már a tizenhat között. Előbbit a későbbi ezüstérmes Pulit Krisztián győzte le egy tussal, aki a döntőben már nem bírt Régely Andrással: a Vasas vívója 15-6-os diadalt ünnepelhetett.  Klubja egyébként uralta a gyermekek csapatversenyét, a törpici fiúk között pedig Kó Ágoston szerzett kék-piros színekben aranyérmet.

A „hazaiak”, azaz a Balaton Vívóklub is büszkélkedhet elsőséggel, mindjárt hárommal, hiszen a törpicileányok mezőnyében Simon Zsófia nem talált legyőzőre, és a korosztályban a Balaton-felvidéki csapat mindkét nem versenyében a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A gyermekek egyéni viadalában a budapesti Kertvárosi Vívó Sportegyesület színeiben Tusjak Adrián, illetve az Óbudai Fless képviseletében Szarvas Rita bizonyult a legjobbnak.

Az utolsó napon a serdülők csapatversenyét rendezik Balatonfüreden.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS