Messias megsérült, íme a diagnózis

A Milan brazil támadója megsérült a Tottenham elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen és a jelek szerint több hét kihagyás vár rá.

A piros-feketék szerdán idegenben 0-0-s döntetlent játszottak a Tottenham ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében és Messias a kezdőcsapat tagjaként kapott lehetőséget a meccsen. Ugyanakkor a brazil támadót a második játékrészben le kellett cserélni, miután nem tudta folytatni a játékot és a helyére Alexis Saelemaekers állt be a jobb oldali szárnyvédő posztra.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője arról számolt be, hogy Messias pénteken délelőtt vizsgálatokon vett részt, amelyek kimutatták az izomsérülést a jobb combjának hátsó részében.

A 31 esztendős futballistára 10 napon belül ellenőrző orvosi tesztek várnak a felépülés előrehaladásának felmérése érdekében. Ez azt jelenti, hogy Messias biztosan nem léphet pályára a soron következő két bajnoki mérkőzésen a Salernitana illetve az Udinese ellen, valamint kérdéses a játéka a válogatott szünetet követő április eleji Napoli elleni rangadón is.

Messias februárban nagyon jó teljesítményt nyújtott az új játékrendszerben és a Monza elleni győzelmet érő gólja után az Atalanta kapuját is bevette. A jobb szélső támadó az aktuális szezonban 18 bajnoki meccsen 4 gólt szerzett és 2 gólpasszt osztott ki, míg a BL-ben 6 meccsen 1 találat fűződik a nevéhez.

A távollétében a következő mérkőzéseken Alexis Saelemaekers, Davide Calabria, Alessandro Florenzi és Sergino Dest áll Pioli rendelkezésére a jobb oldali szárnyvédő poszton.