Mi állíthatja meg a Mercedes-dominanciát?

F1

2016. augusztus 8. hétfő, 17:57

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője szerint egyetlen módja van annak, hogy a Mercedes egyeduralmát lerombolják – jó döntést hozott a Formula-1, így hamarosan ez meg is történhet.

A 2017-es szezonban radikális szabályváltoztatások következnek a Formula-1-ben: szélesebb abroncsok, aerodinamikai- és kaszniváltoztatások érkeznek, amelyek az erőviszonyok tekintetében is jelentős eltéréseket okozhatnak az idei évhez képest. Alonso nem titkolja, hogy az utóbbi időszakban csökkent a lelkesedése a sport iránt, így bízik benne, hogy a következő év ezt visszahozza majd.

 Alonso

„Fontos, hogy újra örömünket leljük a versenyzésben. 2017 meg fogja adni a választ a kérdéseimre, hogy ezek az autók olyan gyorsak, mint régen? Kell spórolnom a gumikkal és a benzinnel?” – mondta Alonso kíváncsian, és hozzátette, reméli, hogy a McLaren lehet az a csapat, amely a Mercedes kihívójává válik a következő szezonban.

„Szükségünk van még motorerőre. De még ha a Honda olyan erős is lenne, mint a Mercedes, az sem lenne elég, mert a teljes csomagjuk kiváló. Ezért olyan fontos, hogy a Formula-1-be úgy szabályrendszer érkezzen” – nyilatkozta a spanyol pilóta meglehetősen határozottan. Vele szemben azonban vannak olyanok, akik kifejezetten nem örülnek az új reguláknak – például Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója, szerinte ugyanis ezzel ugyanúgy megmaradhat egyetlen csapat uralma a száguldó cirkuszban.

„Ez egy kérdőjel” – mondta Alonso ezzel kapcsolatban. „De legalább mindenki kap egy kis reményt, különben a Mercedes továbbra is fenntartaná az előnyét.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS