Mihajlovicnak volt köszönhető Romagnoli érkezése

Sinisa Mihajlovic, a csapat korábbi vezetőedzője a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, nélküle ma a Milan sokkal szegényebb és gyengébb lenne, hiszen az ő érdeme többek között Gianluigi Donnarumma és Alessio Romagnoli remeklése.

Mihajlovicot tavaly nyáron nevezték ki a piros-feketék vezetőedzőjének és akkor külön az ő kérésére érkezett a csapathoz az olasz labdarúgás egyik legígéretesebb védője, Alessio Romagnoli. Az olasz hátvédért 25 millió eurót fizetett a klub a Romának. Továbbá a szerb edző érdeme, hogy 2015 októberében lehetőséget adott az akkor 16 esztendős Gianluigi Donnarummának, aki a mai napig kulcsember a csapatban.

“Egy héttel Donnarumma debütálása előtt Berlusconi két alkalommal is Milanellóba jött, hogy meggyőzzön. Azt akarta, hogy Diego López játsszon. Erre azt mondtam neki, hogy vagy kirúg és akkor Diego játszhat, vagy pedig maradok és Donnarumma véd. Végül jó döntést hozott. Az első 7-8 mérkőzésen 4-3-1-2-ben játszottunk, ahogy Berlusconi akarta. Nem ez volt a megfelelő formáció számunkra és a Napoli elleni vereség után azt mondtam, hogy elég ebből és ha meg kell halnom, akkor is megvalósítom az ötleteimet, elképzeléseimet. Ezt követően jobb eredményeket értünk el.”

“Nélkülem Romagnoli most nem lenne a Milan játékosa. Senki sem akart 25 millió eurót fizetni érte, Silvio azt mondta, hogy túl drága. Az ár túlzott volt, de a terv nem. Még akkor sem, ha meg kellett győznöm az elnököt. Hallottam, hogy most a Chelsea hajlandó lenne a dupláját fizetni Romagnoliért, mint amennyiért mi vettük.” – fogalmazott Mihajlovic.

“Januárban Niang a Leicester Cityhez szerződhetett volna, de azt akartam, hogy maradjon. Szerettem volna esélyt adni neki és rendszeres játéklehetőséget biztosítani. Nélkülem ma a Milan gyengébb és szegényebb lenne.”

“Galliani? Sokat segített nekem. Ő egy nagyszerű szakember és remélem, hogy nem int búcsút végleg a labdarúgásnak. A barátomnak tartom őt.” – fejezte be.

Mihajlovic most a Torino edzője és 12 forduló után a 7. helyen áll csapatával. A mérleg 5 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség, valamint 27 rúgott és 16 kapott gól.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS