Minden tudnivaló a mai BL-sorsolásról

Ma 12:00 kezdettel Svájcban az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni központjában rendezik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását és egy cikk erejéig összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Kérdések és válaszok a sorsolásról.

Nyolc együttes vár ellenfélre: a Bayern München, a Benfica, a Chelsea, az Inter, a Milan, a Manchester City, a Napoli és a Real Madrid. Az idei kiírásban három olasz, két angol, egy portugál, egy német és egy spanyol csapat szerepel a legjobb 8 között.

JÁTSZHATNAK-E EGYMÁS ELLEN AZ AZONOS ORSZÁGBÓL ÉRKEZŐ CSAPATOK?
Igen. Nyílt sorsolás lesz, tehát nincsenek kiemeltek vagy védettek. Akár azonos nemzetiségű csapatokat is összesorsolhatnak egymással, továbbá azonos csoportból érkező együttesek esetén sincs korlátozás. Ennek megfelelően a Milan lehetséges ellenfelei között van Olaszországból az Inter és a Napoli, valamint a csoportköri ellenfele, a Chelsea is.

HOGYAN ZAJLIK A NEGYEDDÖNTŐ SORSOLÁSA?
A negyeddöntőbe jutott csapatok neveit tartalmazó nyolc minilabdát egy urnába helyezik. A párharcoknál az elsőként kihúzott csapat hazai pályán kezd a másodikként kisorsolt csapat ellen. Ezt még háromszor megismétlik, amíg ki nem alakul a negyeddöntő összes párosítása.

MIKOR SORSOLJÁK AZ ELŐDÖNTŐT?
A negyeddöntő párosításainak kisorsolása után rögtön fény derül az elődöntő ágrajzára is, szintén sorsolás alapján.

HOL KÖVETHETŐ A TELJES SORSOLÁS?
A sorsolás március 17-én, pénteken 12:00-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti. Emellett figyelemmel kísérhető az UEFA.com weboldalon is.

MIKOR LESZNEK A NEGYEDDÖNTŐK?
A negyeddöntő első mérkőzéseit április 11-én, kedden és 12-én, szerdán rendezik, míg a visszavágók április 18-án és 19-én lesznek. Az elődöntőkre május 9-én és 10-én illetve 16-án és 17-én kerül sor, továbbá a döntő június 10-én, szombaton lesz Isztambulban az Atatürk Olimpiai Stadionban.

VAN IDEGENBEN LŐTT GÓL SZABÁLY?
Nincs. Az idegenben lőtt több gól szabályát a 2021/2022-es szezontól eltörölték, így abban az esetben, ha 180 perc játék után a felek döntetlenre állnak, akkor hosszabbítás következik, amennyiben akkor sem dől el a párharc, akkor tizenegyesek következnek.

MEKKORA PÉNZDÍJAZÁS JÁR A TOVÁBBJUTÁSÉRT?
Az elődöntőbe jutó négy csapat fejenként 12,5 millió euróra tesz szert az UEFA jóvoltából.

SZAVAZÁS:

Betöltés ... Betöltés …