Mirabelli az átigazolási piacról és az eladásokról

Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója elmondta, hogy Gennaro Gattuso hozzájárulása nélkül egyetlen játékos sem fogja elhagyni a Milant.

“Az előző évben nagyon sokat küzdöttünk, de most ismét kezdődik egy új szezon. Reméljük, hogy nagyszerű év lesz számunkra. Munka? Gyakorlatilag nem volt vakációnk, régóta dolgozunk és meglátjuk, hogy mit tehetünk. Átigazolási piac? Sok játékosról lehet hallani, de nem követjük mindet figyelemmel. Tiszta elképzelésünk van. Először az eladásokkal, majd ezt követően a vásárlásokkal fogunk foglalkozni. Senki nem fog érkezni és senki nem fog távozni Gattuso beleegyezése nélkül. Ez a csapat Gattuso Milanja.” – mondta Mirabelli a Sky mikrofonjainak.

“Egy évvel ezelőtt egy fiatal csapatot akartunk építeni, idén pedig tapasztalt játékosokra van szükségünk. Kiegyensúlyozott mercatónk lesz a kiadás és az eladásból származó bevételt tekintve.”

“Vannak olyan játékosaink, akik iránt nagy az érdeklődés. Ha Gattuso úgy dönt, hogy az egyik kulcsjátékosa nélkül akarja folytatni, akkor meghallgatjuk és döntünk.”

Mirabellit a lehetséges távozókról, többek között Gustavo Gomezről és Nikola Kalinicról kérdezték.

“Megállapodtunk Gomezről a Boca Juniorsszal, de probléma merült fel a felek között. Két napot adtunk nekik, hogy megoldják a helyzetet. Gustavo iránt Olaszországból is érdeklődnek. Kalinic? Sok kérője van, érkezett megkeresés Törökországból, Oroszországból, Németországból és Spanyolországból. Talán az Atletico és a Sevilla a legesélyesebb a megszerzésére.”

“Zaza? Nem gondolunk vásárlásra, mivel nem tudjuk, hogy milyen erőforrásokkal rendelkezünk. Ezt azután fogjuk tudni, miután értékesítettünk. Ez a szituáció kicsit olyan, mint amikor éhes vagy. Megnézed a pénztárcádat, mielőtt meghozod a döntést, hogy vásárolsz egy szendvicset vagy elmész egy étterembe kaviárt és pezsgőt fogyasztani.”

A klub eddig három játékost szerződtetett, nevezetesen Pepe Reinát, Ivan Strinicet és Alen Halilovicot, utóbbi hivatalos bemutatása hamarosan várható.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS