Miskolci továbbjutás, áldozatokkal – Bajban lehet a csapat

felktornamiskolc201609

Bár továbbjutott a Miskolc a Magyar Kupából, nagy árat kellett érte fizetnie…

felktornamiskolc201609

Három játékos is sérült a Miskolcnál (Fotó: MVLC /facebook)

Az Eger mögött másodikként ment tovább a Miskolc a Magyar Kupából. A csoportjában a Vasast, a Kaposvárt és az UVSE II.-t előzte meg, azonban az öröm nem lehet felhőtlen, hiszen többen is kidőltek a sorból.

Lukács Dorián csütörtökön sérült meg, így csak a lelátóról figyelhette a Magyar Kupa meccseit. Hornyák Olivérnek a tegnap délelőtti meccsen repedt el a bordája, az ex-junior világbajnok is vélhetően hetekre harcképtelenné vált. Szabó Roland pedig kézsérülést szenvedett, így valószínűsíthetően hárman is hiányozni fognak a keddi Honvéd elleni Ob I-es rajtnál a csapatból.

Sike József a csapat edzője bravúrként értékelte a továbbjutást.: Nagyon nagy áldozat árán sikerült elérnünk a továbbjutást, hiszen a hétvége meccsein súlyos sérülést szenvedett Hornyák Olivér és Szabó Roli. Az egyiknek bordája repedt meg, a másiknak az ujja ficamodott ki a lövő kezén. Szép dolog bejutni a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, de ha a sorsolásnál a négy nagy egyikét kapjuk a következő körben, akkor nem biztos, hogy ez a kettős vezéráldozat megérte… Kedden pedig már bajnoki mérkőzés van. Nem jó ez a lebonyolítási rendszer, nem tud 13 játékos két nap alatt négy mérkőzést lejátszani. A vége már vízi rögbi lett, mert elfáradnak az emberek, az iram nagy, de már nincs erő, birkózássá válik az egész. Az első nap délelőtt a Kaposvárral volt egy kőkemény meccsünk, délután a Vasassal, mindkettőnek döntő jelentősége volt a továbbjutás szempontjából és nem lehet nyolc órán belül két ilyen mérkőzést játszani.” – mondta a vlv.hu-nak. 

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS