Mit jelent az F1 tulajdonosváltása a Hungaroring számára?

F1

2016. szeptember 10. szombat, 11:07

Szerző: Formula.hu; Fotó: DPPI

Néhány napja derült ki, hogy a Liberty Media lesz az F1 többségi tulajdonosa – Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, milyen hatással lesz ez a Magyar Nagydíjra.

Hosszú találgatások után kedd este végre hivatalosan is bejelentették, hogy az amerikai Liberty Media nevű cég kezébe kerül a Formula-1 többségi tulajdonrésze, miután a CVC eladta nekik a részvényeit. Ez viszont nem jelenti azt, hogy Bernie Ecclestone-t eltávolítják a sport éléről: az F1 elsőszámú embere továbbra is az ügyvezető szerepét tölti be.

f1-hungaroring-dppi

Ezt Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója is megerősítette az InfoRádiónak adott interjújában: elmondása szerint Ecclestone már csütörtökön felhívta a magyarországi futam promóterét, Gerstl Pétert, hogy közölje vele: még legalább három évig ebben a pozícióban marad.

De vajon mi lesz a sorsa a Magyar Nagydíjnak? „A versenyünkre nem lesz hatással a tulajdonosváltás, hiszen 2026-ig aláírt szerződésünk van” – nyugtatott meg mindenkit Gyulay, aki szerint pozitív hatásai lehetnek a változásnak: „A Formula-1 eddig is a világ egyik legnagyobb üzlete volt, de ha még több pénzzel szállnak, akkor az egy jó jel a közönség számára. Még nagyobb show-t várhatunk, hiszen amerikai lesz a tulajdonos.”

Forrás: www.formula.hu – RSS