Mivel töltik az F1-esek a nyári szünetet?

Bulvár

2016. augusztus 9. kedd, 17:57

Esküvő Olaszországban, fesztivál Barbadoson, legénybúcsú Las Vegasban, olimpia Rióban – körkép arról, hol vannak most, szabadságuk közepén a mezőny pilótái.

A Formula-1 nagy nyári szünideje csaknem másfél hete tart, és a soron következő versenyre, a Belga Nagydíjra is csak augusztus utolsó hétvégéjén kerül sor. A mezőny pilótái épp vakációjuk kellős közepén járnak, a Sky Sports segítségével pedig összegyűjtöttük, ki mivel tölti a szünetet.

Az éllovas Lewis Hamilton a Karib-térségben kezdett, először egy fesztiválon Barbadoson, majd Grenada szigetén, ahol nagyapját látogatta meg. Azóta már New Yorkot és Los Angelest is felkereste.

„Nem kérdés, hogy pihenni fogok, velem lesznek a kutyáim, és a családommal, barátaimmal töltöm az időt. Ki kell élvezned ezt az időszakot a hozzád közel álló személyekkel. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne légy boldog. Biztos vagyok benne, hogy mindenki csodálatosan érezné magát, ha velem jönne, bárhova is megyek” – mondta még előzetesen Hamilton.

Kevesebbet tudunk Nico Rosberg nyári szünetéről, aki alighanem otthon tölti szabadságát, eddig egyetlen fotót posztolt Twitter-oldalán, melyen kutyájával játszik.

Kimi Raikkönen számára annál fontosabb esemény történt a napokban, hiszen hétvégén feleségül vette gyermeke anyját, Minttu Virtanent Olaszországban. A lakodalomra meghívták Maurizio Arrivabenét, a Ferrari csapatfőnökét, nem ment el azonban Sebastian Vettel, akinek a kikapcsolódást a motokrossz-világbajnokság svájci versenye jelentette – szigorúan vendégként, interjút sem adott az eseményen.

A Red Bull pilótái közül Max Verstappen Dél-Franciaországban lazít, míg Daniel Ricciardo Jenson Buttonnal és néhány ausztrál barátjával szintén az Egyesült Államokban tűnt fel. Fernando Alonso korábban azt nyilatkozta, ő nem tart szünetet, és bár a Sky szerint a heteket Kaliforniában tölti edzéssel, biztosak vagyunk benne, hogy újdonsült hivatalos barátnőjére, Linda Morsellire is van ideje.

Valtteri Bottas az olimpia helyszínén, Rio de Janeiróban van, ahova úszó barátnőjét, Emilia Pikkarainent kísérte el. Talán csapattársa, a brazil Felipe Massa is ott tartózkodik, legalábbis a Williams-versenyző korábban utalást tett erre, habár közösségi oldalain azóta csendben van.

A Force Indiás Sergio Perez sem unatkozik – jövője szempontjából is fontos lépések történhetnek ebben az időszakban, ugyanakkor szórakozni is fog: „Először is Mexikóba megyek, ahol leülök a szponzoraimmal. Aztán néhány nap következik Las Vegasban az egyik legjobb barátom legénybúcsúján. Ezután, hogy helyrejöjjek, néhány napot pihenek Vallartában a strandon.”

Forrás: www.formula.hu – RSS