MMA: Halmi Viktor és Imre Zsolti taroltak!

gyoztesek.jpg

MMA: A február 15.-én megrendezett Tulcea-i 8-as MMA gálát fiaink nyerték, akik valósággal letarolták a nemzetközi mezőnyt!

Az ötfős kis csapat csütörtök este érkezett meg Tulcea városába egy 17 órás autóút után, ahol a főszervező Albeceanu Iulian várta őket majd az megbeszélések után a hotelba kísérte a csapatot.

A másnap a ráhangolódásról szólt! Vancsik Nándor és Imre Zsolt a szobában hangolódtak a küzdelmekre még Halmi Viktor és Max Carvalho az edzőteremben készültek! A küzdelmeket sikerült közelről végig szemlélnem, hiszen mint pontozó bíró vehettem részt e rendezvényen! Tulcea egy kis halászváros, és itt a helyi röplabda csarnokban zajlott le a ketrecharc rendezvény, teltházas közel ötszázas tömeg várta a mérkőzéseket. A nyolcas torna első mérkőzésén a helyi sztár Gheba Iulian csapott össze a félelmetes izomzatú Sanda harcossal Mohamed Elsayed-el Egyiptomból! Iulian óvatosan kezdett, nemhiába hiszen Mohamed, iszonyatos erejű ütésekkel támadta. Mohamed, küzdeni akarása hatalmas volt ám Allah nem segítette, meg hiszen Gheba képzettebb harcos lévén meglátta, hogy veszélyes belemenni az állóharcba ezért egy földre vitel után egy hátsó fojtással lekopogtatta Mohamed-et. Fokozott hangulat várta a következő párost, a piros sarokban Ion Zavtone Moldávia a kékben Imre Zsolt Magyarország!

A mérkőzést Zavtone kezdte jobban és takedown-jaival el is vitte az első menetet. Zsolti a második menetben nagyobb fokozatra kapcsolt és remek tempójú ütéseivel valamint remek térdrúgásaival szépen leamortizálta ellenfele arcát! Az eredmény két menet után döntetlen lett, ám Zavtone és sarka úgy gondolta nem kér többet Imre Zsoltiból és feladták a küzdelmet! A harmadik mérkőzésen Halmi Viktor küzdött a másik egyiptomi harcos Hisham Ahmed volt! Ahmed meg akarta félemlíteni ellenfelét és már a bíró szavainál vicsorgott Viktorra. Nagy cséphadarásba kezdett Ahmed ám ezeket Viktor sikeresen védte majd a földre, vitte az egyiptomit. Viktor ráfordult egy karfeszítésre ám ellenfele fejbe rúgta a földön, amiért rászóltak! Ahmed felállt majd nem volt hajlandó az előbbi pozícióból fojtatni a harcot, Viktor ezt megelégelte és jelezte a bírónak, hogy fojtassák állva! Viktor kezet nyújtott az ellenfelének, aki ezt félre lökte mellyel elérte, hogy a közönség nagy fújjolásba kezdjen. Viktor rátámadt az ellenfelére és a földre vitte majd Mount pozícióból, kezdte ütni azt! Mikor Viktor belekezdett egy fogásba, ellenfele beleharapott a vállába! Viktor ezt megelégelte és egy karfeszítést alkalmazva lekopogtatta sportszerűtlen ellenfelét!

Az utolsó selejtező mérkőzésen a másik helyi harcos Florin Moise küzdött Ion Cojocaru ellen! Moise-nak tulajdonképpen esélye sem volt a jóval képzettebb Moldáv ellen aki az első menetben lekopogatta ellenfelét! Az elődöntők következtek! Gheba Iulian-t szólították a ketrecbe, ellenfele pedig Imre Zsolt volt. Az első menetben Gheba dominált és földre viteleivel valamint ground and pound technikáival elvitte az első menetet. Zsolti ismét a második menetben ébredt fel állva remekül kezdte feltartóztatni a támadó románt! A földre vitelek ismét Gheba mellett szóltak ám Zsolti ekkor már rendszeresen tudott fordítani a pozíciókon! A bíró álló harca szólította a küzdő feleket, amit Zsolti egy bődületes fejrúgással kezdett majd egy bomba erős jobb kezes ütéssel eltörte annak orrát. Gheba a földre vitte ellenfelét, ám a bíró orvosi szünetet rendelt el! Mikor Zsolti felállt testét az orrától a csípőéig vér borította! Az orvosok rendbe hozták Gheba-t ám a következő földre vitelnél Zsolti egy háromszögfojtásba, fogta ellenfelét, aki a mérkőzést lekopogta! Zsolti ezzel legyőzte a helyi sztárt és bejutott a döntőbe! Viktor ellenfele az elődöntőben Ion Cojocaru volt.

Viktor dominált az első két menetben és egyhangú pontozásos győzelmet aratott ám egy kis Moldáv edzői panasz után a mérkőzést döntetlenre módosították és Viktor-t az öltőzőből, hívták vissza küzdeni! Az első extra menet ismét Halmi győzelmet hozott, ám a vezetőség elrendelte a negyedik menetet is! Viktor már fejrúgásokat és hátsókezes bombákat alkalmazott, majd egy feszítésnél ellenfele a földön fejbe rúgta, amiért egy pontot vontak le a Moldáv-tól. A menet után már nem volt ezzel kétséges, Viktor végre megkapta a győzelmet! Magyar döntő egy nemzetközi tornán! Mi is lehetne ennél szebb siker! A döntőben, Viktor földharc tapasztalata meghozta a gyümölcsét, hiszen karfeszítéssel verte Zsoltit ám itt már nem volt csalódás. A magyar csapat örült ennek a jelentős sikernek, mert a srácok bizony végig tarolták a mezőnyt! Dicséret jár Imre Zsoltnak és Halmi Viktornak, akik bizony sokat tettek ezzel a magyar MMA-ért és dicséret jár edzőiknek Vancsik Nándornak és Max Carvalho-nak is!

-Supras- 

www.fight.hu