Monte-Carlóban készül Keszthelyi Vivien

Bulvár

2016. szeptember 1. csütörtök, 12:06

Keszthelyi Vivien, az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar, egyben legfiatalabb tagja a hétvégén egy meghívásnak eleget téve Monte-Carlóban pihen és töltődik, valamint ott készül fel az előtte álló háromhetes, zsúfolt programra.

A 15 éves autóversenyző a jövő héten Brnóban versenyez a Közép-európai Zóna Kupa magyar bajnokságának idei negyedik állomásán, ahol két sprint (rövid távú) és egy endurance (hosszú távú) futam vár rá.

vivien_keszthelyi_audi_sport_monte_carlo_press_160901_0

Keszthelyi Vivien ebben az idényben egy előzetesen meghozott, tudatos döntés miatt versenyez a többségében az övénél erősebb autókat felvonultató, nemzetközi mezőnyben, amely ezúttal is népesnek, nagyjából 40 fősnek ígérkezik. A fiatal versenyző egyelőre magabiztosan vezeti a bajnokságot, célja pedig változatlanul a tapasztalatszerzés, a versenyszituációk gyakorlása és elemzése, illetve az Audi TT Cup versenyautó minél pontosabb megismerése. Ezekben az eddigiekhez hasonlóan segítségére lesz a német Audi Sport két mérnöke, akik, úgy, mint az előző három hétvégén, Brnóban is biztosítják az autó tökéletes felkészítéséhez szükséges szakmai tudást.

A csehországi versenyhétvége csütörtökön a szabadedzésekkel kezdődik, majd pénteken délután a szombati sprint és endurance futamok időmérő edzéseit rendezik meg. Szombaton előbb délelőtt a rövidebb, késő délután pedig a hosszabb távú versenyre kerül sor. A vasárnapi programban egy délelőtti időmérő és egy kora délutáni sprintverseny szerepel.

Keszthelyi Vivien Brnóból Ausztria felé veszi az irányt, a következő hétvégétől ugyanis a Red Bull Ringen rendezik meg az Audi Sport versenyzőakadémiájának aktuális találkozóját, amelynek keretein belül elméleti és gyakorlati továbbképzésre kerül sor az Audi TT Cup és az Audi R8 LMS versenyautókkal.

vivien_keszthelyi_audi_sport_monte_carlo_press_160901_1

A 15 éves magyar pilóta ezt követően visszautazik Magyarországra, ahol szeptember 23. és 25. között a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye vendégeskedik a Hungaroringen. Keszthelyi Vivien előbb részt vesz a Hősök terén sorra kerülő szeptember 22-i sajtótájékoztatón a DTM-pilótákkal együtt, majd az egész hétvége ideje alatt a mogyoródi versenypályán tartózkodik, ahol számos PR- és marketing-megjelenésnek tesz eleget, saját standján pedig az Audi Sport DTM-es versenyzőivel, valamint az Audi Sport versenyzőakadémiát végző két társával együtt várja a rajongókat.

Az érdeklődők láthatják majd kiállítva a magyar versenyző Audi TT Cup versenyautóját, amelyből ez az egy van a világon, amely nem a DTM betétfutamaként szereplő Audi TT Cupban versenyez. A közönség megtekintheti a Team VRS professzionális szállítókamionjait is, Keszthelyi Vivien pedig egy kis meglepetéssel is készül a Hungaroringre kilátogató szurkolóknak.

Forrás: www.formula.hu – RSS