Montella: “A Genoa elleni vereség már a múlté”

Vincenzo Montella a Milan vezetőedzője megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a ma délutáni Pescara elleni meccs előtt, ahol hangsúlyozta, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelet és Olaszországban nincs könnyű meccs, még akkor sem, ha az ellenfél adott esetben a tabella alsó felében tanyázik.

“Nagyon jól reagáltunk a vereségre. Jó meccset játszottunk és amikor 10 emberre fogyatkoztunk, azt is jól reagáltuk le. Úgy vélem minden kritika az eredményektől függ, ez is része a játéknak. Vétettünk néhány hibát, de szeretném továbbra is leszögezni, hogy a srácok jó meccset játszottak, amikor emberhátrányba kerültünk. Most az aktuális mérkőzésre kell koncentrálnunk. Csak a Pescarára gondolok, már egy jó ideje együtt játszó, összeszokott csapatról van szó. Nem becsülhetjük le őket. Muszáj a legtöbbet kihoznunk magunkból és megmutatni, hogy milyen minőséget is képviselünk. Nyugodtnak kell maradnunk és egy percre sem veszíthetjük el a koncentrációt. Gyorsan kell járatnunk a labdát és agresszívan kell támadnunk. Valószínűleg lesz némi változtatás a kezdőcsapatban. Itt Olaszországban nincs olyan csapat, amely ellen könnyű lenne játszani. Papíron nem kellene, hogy gondot okozzon nekünk, de amikor a Fiorentina a Crotone otthonában döntetlent játszott, ott is ez volt a jellemző, hogy papíron simán hozniuk kellett volna az eredményt. Ez is egy remek példa arra, hogy minden mérkőzésnek megvannak a maga nehézségei.”

“A múltban komoly nehézségeink voltak azokon a hazai meccseken, amikor a tabella végén álló csapatok ellen játszottunk, de nem szabad a múlton rágódni, a jelenre kell koncentrálni. Egy vereség után vagyunk és most azon kell lennünk, hogy minden tudásunkat megmutassuk a pályán. Remélem Paletta eltiltása nem okoz majd gondot. Gomez nagyon sokat fejlődött, a Genoa ellen is jól játszott. Ha mindig ugyanazzal a kezdőcsapattal állunk ki, az semmi jóhoz nem fog vezetni, ezért is fontos számomra, mint edző, hogy mindig eszközöljek némi változtatást a csapaton. Hagynunk kell őket dolgozni, hogy képesek legyen mindannyian jól játszani. Sok játékos komoly fejtörést okoz számomra, amikor a kezdőt állítom össze. Úgy vélem ez a csapat egyik erőssége. Az olyanok, akik csereként állnak be – többek között Lapadula – mindig 120 százalékot nyújtanak.” – fejezte be.


Forrás: www.acmilan.hu – RSS