Montella: “A Roma teljesen megérdemelten győzött”

Vasárnap este a Milan nagy vereségbe szaladt bele az AS Roma ellen. A piros-feketék 4-1-re kaptak ki, a meccsen Edin Dzeko duplázott, továbbá Stephan El Shaarawy és Daniele De Rossi volt eredményes, míg a szépítő gólt Mario Pasalic szerezte.

Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője a meccs után elmondta, a farkasok megérdemelten győztek a San Siróban.

“Az első Roma gól egy nagyszerű támadás után nagyon váratlanul jött. Gratulálok Spallettinek és a játékosainak. Jobban játszottak és megérdemelten győztek. Sohasem adjuk fel, sikerült is szépíteni 1-2-re, de sajnos ezt követően rögzített helyzetből gólt kaptunk. A Roma ebből a szempontból is jobb volt nálunk. Addig jól teljesítettünk, amíg a védelmünk darabjaira nem hullott, sajnos nem sok olyan játékosunk van, akik képesek megállítani Dzekót, De Rossit, Manolast vagy éppen Juan Jesust. Végülis jobb volt a Roma és teljes mértékben megérdemelték a három pontot.”

“Sok a fiatal játékos a keretben, egyre nagyobb az elvárás és nagy nyomás nehezedik rájuk. Úgy gondolom, hogy ez az eredmény döntő fontosságú lehet az ötödik hely sorsát illetően. Most a következő mérkőzésre és a céljainkra kell koncentrálnunk, hogy megfordítsuk ezt a rossz sorozatot és képesek legyünk felvenni a harcot az Atalanta elleni meccsen. A következő két hét nagyon fontos lesz, legalább 7 pontot kellene szereznünk, de talán az sem lesz elég. Győzelemre éhesen és elszántan kell játszanunk az Atalanta ellen, anélkül, hogy elveszítenénk a türelmünket és azt veszélyeztetnénk, hogy emberhátrányba kerülünk.”

“Donnarumma egy újabb nagyszerű meccset játszott. Ez nem meglepetés, bár elég szomorú, hogy a briliáns teljesítményének ellenére sem sikerült pozitív eredménnyel zárnunk.” – tette hozzá.

Mario PASALIC: “Gratulálok a Romának, jobban játszottak, mint mi. Még van három mérkőzésünk, el akarjuk érni a céljainkat, az Európa ligát. A gólom? 4-1-re kikaptunk, nem vagyok boldog. Ha sikerül visszatérni a nemzetközi porondra, majd akkor beszélhetünk a góljaimról. Az Atalanta ragyogóan teljesít ebben a szezonban. Nem lesz könnyű mérkőzés, de a győzelemre és a három pont megszerzésére kell törekednünk, hogy közelebb kerüljünk a célunkhoz. Három pont előnnyel állunk az Inter előtt és ha győzünk Bergamóban, akkor nagyon közel kerülnénk az EL-hez.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS