Montella: “Az eredményt leszámítva jól játszottunk”

A Milan szombat este a remek formában lévő Napoli csapatát fogadta. A mérkőzést a nápolyi együttes nyerte, azonban Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője szerint a játékosok az eredménytől eltekintve jól játszottak. Az összecsapást követően az olasz szakember mellett José Sosa is nyilatkozott a Milan TV-nek.

“Megpróbáltuk irányítani a mérkőzést, de a Napoli remekül használta ki két gólhelyzetét is és hamar előnyt szereztek. Sajnos a két gól sokkoló volt, de nem veszítettük el a fejünket. Jól reagáltunk a kapott gólokra és jól játszottunk egy ilyen top csapat ellen. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, ha azt nézzük ki volt az ellenfelünk. Egy nagyon kemény teszt volt, de azt kell, hogy mondjam, sikeresen átmentünk. Ez a mérkőzés még több önbizalmat adhat nekünk a jövőre nézve. Ez egy nagyszerű meccs volt, élveztem a játékot és biztos vagyok abban, hogy a szurkolók is.” – mondta Montella.

“Nem szabad elfelejteni, hogy a Napoli az előző szezonban a második helyen végzett, most pedig a Real Madriddal fognak játszani a Bajnokok Ligájában. Mi csak nemrég vágtunk neki egy hosszú útnak. Azt hiszem, hogy a Milan egyike azon kevés csapatnak, akik kiegyenlített meccset játszottak a Napolival ebben az idényben. Időnként domináltunk a meccsen és nem érzem úgy, hogy vereséget érdemeltünk. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de elégedett azzal, ahogyan játszott a csapat.”

“Még mindig van hova fejlődnünk, de a srácok hisznek abban, amit elérhetünk. Ha összehasonlítjuk ezt a mérkőzést azzal a mérkőzéssel, amikor augusztusban játszottunk ellenük, akkor teljesen egyértelműen látszik, hogy most sokkal jobbak voltunk. Egy másik szinten lévő csapat. José Sosa? Jól játszott, egy számára új pozícióban. Jók voltak a rövid passzai és remekül építette a játékot.”

JOSÉ SOSA: “Kár, amiért így kezdtük a meccset. Mindannyian csalódottak vagyunk az eredményt illetően. Miután a Napoli megszerezte a második gólját is, a csapat tényleg 110 százalékot nyújtott és mindent beleadott. Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat. Különösen azért, mert kevés a pontbeli különbség a nemzetközi porondon való szereplésért harcoló csapatok között. Ezért sem szabad több pontot veszítenünk. Az én pozícióm? Megpróbáltam mindent beleadni, hogy jól teljesítsek ebben a számomra új szerepkörben. Nyugodtnak kell maradnunk és fontos a pozitív gondolkodás.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS