Montella elmondása szerint Európa a Milan otthona

A Milan csütörtök este játssza a macedón Shkendija elleni visszavágóját az Európa Liga rájátszásában. Az első meccset a rossoneri nyerte 6-0-s különbséggel. Vincenzo Montella, a csapat edzője megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“A bajnoksággal és az Európa Ligával is ugyanúgy foglalkozunk. Most minden energiánkkal erre a mérkőzésre koncentrálunk, be kell jutnunk az EL csoportkörbe. Több okból kifolyólag más lesz a kezdőcsapat az első mérkőzéshez képest. Először is egy nagyon nagy létszámú csapatom van, másodszor pedig a Cagliari elleni mérkőzés után sokan válogatott meccsekre fognak menni. Amint visszatérnek, onnantól kezdve három naponta fogunk mérkőzéseket játszani decemberig, tehát a csapat rotálás teljesen normális dolog. Az eredményeken túli különbségek? Mentálisan fejlődnünk kell. Vannak olyan mérkőzések, ahol egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy lelassítsunk, célokat kell kitűznünk magunk elé. Tudnunk kell, hogy nincs könnyű mérkőzés és ez is egy újabb teszt lesz, hogy bizonyítsuk folytonosságunkat és gyors fejlődésünket. Úgy vélem, ma egy nagyon különböző játékot várhatunk. A Shkendija jobban játszik hazai környezetben, talán nagy nyomást helyezett rájuk a San Siro hangulata, mi pedig fel voltunk tüzelve azon az estén. Eltérő mérkőzésre számítok és biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz. Taktikai változást is várok, kétségkívül a Shkendija nagyobb önbizalommal játszik hazai pályán. Ezúttal megfelelő ellenfelünk lesz, hogy teszteljünk egy különböző játékstílust. Rengeteg motivációt látok, nem becsüljük le az ellenfelet. Európa a Milan otthona és tisztelnünk kell az otthonunkat. Győzni akarok, kapott gól nélkül, erős teljesítménnyel.”

“A Scudetto favoritjai közé tartozunk-e? Köszönöm ezt a bizalmat. Az olasz bajnokság nagyon kemény és vannak olyan csapatok, amelyek előttünk állnak, de mi is erős csapat vagyunk. Az idő megfogja mondani, hogy mi a valós dimenziónk. Harcolhatunk a top pozíciókért. Csak 60 nap telt el azóta, hogy megkezdtük az edzéseket és a csapat fejlesztés alatt áll. Mindent megteszünk a fejlődés érdekében. Nem érezzük úgy, hogy versenyben lennénk a Juventussal. Mindenek előtt magunkkal kell versenyeznünk és az idő majd megmondja, hogy milyen szinten leszünk vagy mivé válhatunk. Maximálisan ambíciózusosak vagyunk, először csapattá kell válnunk. Nem állítunk fel határokat.”

“Valószínűleg Storari kezd a kapuban a Shkendija ellen. Zanellato már egy éve velünk van, ma lehetőséget kaphat. Ott van még Matteo Gabbia, Emanuele Torrasi és Alessandro Guarnone is, akik mindannyian fiatal játékosok. Cutrone már tavaly megjárta ezt az utat, voltak nehézségei, de láthattuk, hogy felnőtt a feladathoz.”

“Romagnoli? Alessio abszolút nem eladó, az érkező nagy ajánlatok ellenére sem, mivel úgy gondoljuk, hogy sokat fejlődhet. Korábban a régi, most az új tulajdonosok is ezen a véleményen vannak. Bebizonyította, hogy három- illetve négyvédős rendszerben is nagyon jól megállja a helyét. Niang? Sajnálom M’Bayét. Nagyszerű kapcsolatunk van. Örömet kellene okoznia és nem stresszt, hogy egy olyan klubban játszhat, mint a Milan. Többet vártam tőle. Remélem hamarosan jobban lesz és örülök, hogy olyan játékosaim vannak, akik boldogan játszanak itt és nem stresszelnek emiatt. Kalinic érkezés ellenére is úgy gondolom, hogy kissé karcsú a támadósorunk. Mindenkinek lesz lehetősége játszani függetlenül attól, hogy milyen rendszerben játszunk.” – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Montella mellett jelen volt Marco Storari is.

“Először is köszönetet szeretnék mondani az edzőnek, hogy lehetőséget ad a játékra. Mindenki jól akar teljesíteni. Sok új játékosunk van. A klub nagyszerű munkát végzett az átigazolási piacon. Bonucci? Meglepett az érkezése. Nagyon boldog vagyok, mert ő egy barát és egy nagyszerű játékos, aki minőséget hoz a csapatba. Nincs szükség motivátorra. Mindenki nagyon elszánt és nagyszerű a lelkesedés.” – mondta Storari.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS