Muki és még sokan mások

Három napon át Szolnokon pattog a labda az U16-os fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában. A középdöntős helyekre két magyar csapat is eséllyel pályázik.

Lakner Gábor Péntektől vasárnapig Szolnokon rendezik meg az U16-os fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) második fordulóját. Az évnyitó tornán négy magyar együttes is pályára lép: a házigazda Szolnoki Olaj KK mellett a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA), a Rátgéber László Akadémia és a Szedeák csapata méri össze tudását a a romániai Kolozsvár, a szlovákiai Beszterce, kazah BC Barsy, a szerb KK Flash és a finn BC Muki gárdájával.

EYBL_U16_kosartornaA csapatok októberben Székesfehérváron csaptak össze, akkor a finnek mind a négy mérkőzésüket megnyerték. A szolnokiak és a székesfehérváriak három győzelemmel és egy vereséggel, míg a pécsiek és a szegediek egy győzelemmel és három vereséggel várják a folytatást. A csoport első két helyezettje bejut a debreceni középdöntőbe, a kiemelkedő BC Muki mellett az Olaj, a DKKA és a KK Flash várhatóan nagy csatát vív a másik továbbjutó helyért.

„Az őszi tapasztalatok alapján ebben a korosztályban felvesszük a versenyt a régió csapataival, sőt még a finnekkel is. Ők várhatóan végigverik a mezőnyt, így az ellenük elszenvedett egypontos vereség kifejezetten hízelgő eredmény. Nagy csatára készülünk a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen, kulturált kosárlabdát játszanak, természetesen ők is szeretnének ott lenni a középdöntőben” – mondja az Olaj korosztályos csapatát edző Tasnádi Zoltán.

A szolnoki klub számára fontos, hogy játékosaik minél hamarabb hozzászokjanak a nemzetközi mérkőzések iramához és légköréhez.

„Korábban nagy hiányosságunk volt, hogy a fiatalok csak tizenhat évesen szembesültek a nemzetközi mérkőzések tempójával, most viszont már felkészülten érkezhetnek a korosztályos válogatottba. Ennek köszönhetően továbbfejlődhet nemcsak a szolnoki, hanem a magyar kosárlabda is. Amellett az edzők számára is fontos, hogy új impulzusok érjék őket, és lássák, merre tart a sportág. A gyerekek számára óriási motivációt jelent az EYBL, a hazai pálya pedig még rátesz egy lapáttal. Kicsit tartok is tőle, hogy túlpörögnek a gyerekek, de bízom benne, hogy nem kapkodnak majd a túlzott bizonyítási vágy miatt.”

A torna részletes programja megtalálható az EYBL honlapján.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS