Nagy Viktor: Óriási energiák vannak a csapatban

nagy viktor valogatott mti

Tegnap három góllal legyőztük Horvátországot az Eb negyeddöntőjében. A meccs után Varga Dániel a hitet és a küzdenitudást emelte ki, Nagy Viktor az energiát, miközben Ivica Tucak elismert, a jobb csapat győzött.

nagy viktor valogatott mti

Káprázatos volt Nagy Viktor (Fotó: MTI/archív)

Varga Dániel, csapatkapitány: Ha nem hiszünk valamiben, akkor nem is érdemes csinálni. Úgy indultunk el ezen az úton, hogy tudtuk, hogy nehéz lesz. Van egy végcélunk, amit szeretnénk elérni, viszont tudatosan mindig csak a következő lépéssel foglalkozunk, az előttünk álló feladattal, ez igaz volt a Volvo Kupára, akkor is, amikor nem ment jól a játék. De nem volt probléma ezzel, mert tudtuk, hogy meccsről-meccsre bizonyos értelemben erősödünk. Kívülről nem úgy látszott, de ez mégis megvolt bennünk, hiszen a hit az erősödött bennünk.  A hit vagy az energia, az alázat, az egymásért küzdeni tudás, ezek vagy a szerencse, ezek mind egy kategória nálam, hiszen arról szólnak, hogy valamit csinálunk közösen, amiben mindannyian hiszünk és a végletekig dolgozunk azért, hogy ez alatt a 4×8 perc alatt sikerüljenek. Játékstílusban eléggé mást képvisel Montenegró, mint a horvátok, főleg mint az olaszok, akiket ugye megvertek. De nehézségben nem tudok különbséget tenni, hiszen egy kiváló csapat a világ élvonalába tartozó csapat, tele sztárjátékossal és azt kell, hogy mondjam, megint csak nem szakmáznék annak érdekében, hogy megfejtsük, hogy hogy verjük meg őket. Ugyanazt tudom ígérni mint ma, hogy azért jövünk holnapután ide, hogy bejussunk a döntőbe. – mondta az M4 Sport-nak.

Nagy Viktor (kapus): Óriási energiák vannak ebben a csapatban és meccsről-meccsre egyre csak több lesz. Vannak kisebb-nagyobb problémáink, de az abszolút nem látszódott, mert a hit, az akarat és a győzni akarás legyőzte ezeket és egy fenomenális meccset tudtunk játszani. Hát igen. Leginkább fejben, mert nem volt túl jó a gyomrom ma és nem úgy szálltam vízbe, hogy ez lesz az eddigi legjobb meccsem. De a csapat ereje óriási lendületet tud adni mindig, úgyhogy köszönöm a csapatnak és óriási volt ez a meccs és mindenki aki ebben a csapatban szerepel, stábtagtól kezdve, mindenki beletette a magáét ebbe a mai meccsbe. Örülök, hogy felhoztad, nagyon sokat számít, a közönség mindig ellehet mondani, hogy a szurkolók nélkül sokkal, de sokkal nehezebb egy üres uszodában, itt úgy éreztem, hogy nem csak a vízben voltunk többen, hanem látványosan többen voltak a magyar szurkolók is, és ez is hozzásegített minket ahhoz, hogy a lendület egy picit se álljon meg, még akkor sem, ha hibáztunk. – fejezte be az M4- Sport-nak

Ivica Tucak, a horvátok kapitánya: Jobb csapat győzött. Mi elől csak öt gólt lőttünk, így nem lehet meccset nyerni. Gratulálok a magyar válogatottnak. Megyünk tovább, le kell játszanunk a többi meccsünket is. 

Montegróval holnap játszunk 20.15-től, immár a döntőért.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS