Nagyot küzdöttek

Nem az év végi fáradtság vagy a karácsonyi hangulat hozta a vereséget a női junior kézilabda-válogatottnak az aktuális élvonalbeli felnőttcsapat elleni mérkőzésen: az Alba Fehérvár első sorának szerepeltetésével tisztelte meg a csikócsapatot, amely végül 31-30-ra kapott ki riválisától Balatonbogláron. A mérkőzésről ezúttal a kapus Hlogyik Petra „különtudósított”.

reb Az ünnepek előtti utolsó NB I-es felnőttcsapat elleni mérkőzésén volt jelenése a Hajdu János szövetségi edző irányította női juniorválogatottnak, amely az egy héttel ezelőtti, Érdtől elszenvedett vereséget követően az NB I-ben kilencedik Alba Fehérvárral csapott össze. A jegyzőkönyv szoros játékot vetít elénk, hiszen a rutinos ellenfél a félidőben csak egy góllal vezetett, s végül ugyanilyen különbséggel, 31-30-ra győzött.

hlogyik_petra_csehp02

Hlogyik Petráék igyekeztek tartani a lépést a Fehérvárral  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

A kapus Hlogyik Petrát kértük arra, hogy saját élményeivel, meglátásaival egészítse ki a statisztikát.

„Jól kezdtünk, az első negyedórában vezettünk is, de mire eljött a félidő fele, mintha leálltunk volna. Egyenlített a Fehérvár, aztán meg is lépett tőlünk, és onnantól már mi futottunk az eredmény után – mondja a kapus. – A szünet után már négy-öt góllal is előttünk járt az Alba, de a végén felzárkóztunk, s a döntetlenre, sőt a győzelemre is volt esélyünk. Ám olykor a védekezésben szétestünk és a támadójátékunk sem volt az igazi. A Fehérvár az első sorával kezdett, s szinte végig pályán tartotta a legjobbjait.”

Hlogyik nem érezte, hogy a fiatalok extrán kimerültek lettek volna, ami pedig az év végén cseppet sem lenne meglepő. Csupán annyit érzékelt, hogy a klubok téli alapozásából érkező társak és ő is fáradtabb az átlagnál. Az elkövetett hibákra a közelgő karácsony sem lehet magyarázat: „Bár már kellemes ünnepeket kívántunk egymásnak, azért a pályán a játékon járt az eszünk. Különben is, legfeljebb egy-két nap pihenőnk lesz, mert december harmincadikán a többség bajnoki mérkőzést játszik.”

A junior kézilabda-válogatottak amolyan fél évadot játszanak: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így természetesen az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét.

A korábbi mérkőzések:
Juniorválogatott–Ferencváros 17-28
Juniorválogatott–Dunaújvárosi Kohász 30-31
Juniorválogatott–Siófok 26-28
Juniorválogatott–Békéscsaba 33-26
Juniorválogatott–Mosonmagyaróvár 27-30
Juniorválogatott–MTK Budapest 30-32
Juniorválogatott–Érd 29-29

A NŐI JUNIORVÁLOGATOTT NB I-ES MÉRKŐZÉSE
Juniorválogatott–Alba Fehérvár 30-31 (14-15)
Balatonboglár, játékvezetők: Hantos, Rózsahegyi
Juniorválogatott: Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 3, Háfra 4, Hornyák B. 9, Hudák, Klujber 5, Kuti, Lakatos R., Márton 3, Nagy L., Pankotai 4, Román, Szabó K., Tóvizi 2, Varga. Szövetségi edző: Hajdu János
Fehérvár: Herr, Sipeki (kapusok), Bandelier 6, Boldizsár, Djordjevszka 2, Hajduch 1, Ishitate 2, Kazai 2, Májer 2, Mendy 7, Pelczéder 1, Piedade 6, Rideg, Tilinger 2. Edző: Deli Rita
Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS