NB I: Supkáék szerződése meghosszabbodhat, de már a B-terv is megvan – korábbi Fradi-edző a fő jelölt

A csakfoci.hu információi szerint jó eséllyel elképzelhető, hogy változás lesz a Mezőkövesd labdarúgócsapatának élén. Amennyiben pedig a vezetők így döntenek, akkor László Csaba lesz a fő jelöltjük a kispadra.

Supkáék szerződése hosszabbodhat, de a maradás kérdéses

Supka Attila a 8. forduló után vette át a Kövesd irányítását, amikor a csapat a 10. helyen állt, és mindössze két pont választotta el a kiesőzónától. Úgy tudjuk, a kimondott cél a bennmaradás kiharcolása volt, emiatt pedig az NB I-es tagság bebiztosítása esetén a vezetőedző és stábjának egyéves szerződése automatikusan meghosszabbodik.

Supka remekül is rajtolt, hiszen első öt meccséből hármat is megnyert, és a másik két találkozón sem kapott ki, így hamar stabilizálta az együttes helyzetét. Jelenleg a 9. helyen vannak, és bár matematikailag még nem dőlt el a bennmaradás, nyolc ponttal állnak jobban a 11., már kieső helyezettnél.

Úgy tudjuk azonban, hogy akkor is elképzelhető a váltás, ha a célt, a bennmaradást sikerül elérni, és a stáb szerződése is meghosszabbodik. Információink szerint amennyiben úgy döntenek a vezetők, hogy váltás szükséges a kispadon, abban az esetben László Csaba lesz a klub első számú jelöltje a vezetőedzői pozícióra.

Az 58 éves szakember az NB I-ben korábban az FTC és az MTK együttesét irányította, de dolgozott a skót élvonalbeli Heartsnál, a DAC-nál, valamint Uganda és Litvánia szövetségi kapitányaként is – legutóbb az indiai Chennaiyin FC-t vezette.

Az oroszok őrült tervvel játszanák ki az UEFA-szankciókat – sajtóhír