Négyen a felnőttek között

A felnőtt karate Európa-bajnokságot csütörtöktől vasárnapig rendezik meg Montpellierben, ahol négy U21-es magyar versenyző is tatamira lép. Közülük Hárspataki Gábor bevallottan az éremszerzés reményében utazott el Franciaországba.

Lakner Gábor Négy U21-es magyar versenyző is tatamira lép Montpellierben a felnőtt Európa-bajnokságon, amely csütörtökön kezdődik, és vasárnap zárul. A férfiak között Hárspataki Gábor (20) az egyéni- és a csapatküzdelemben indul, míg MTK-s klubtársa, Tamás Ferdinánd (19) a csapat tagjaként kapcsolódik be. A lányok versengésében Lakatos Nóra (19) és Juhász Bernadett (19) lép szőnyegre, a budaörsi karatékák az egyéni- és a csapatversenyben egyaránt részt vesznek. Formagyakorlatban kivívta a szereplés jogát Sterck Laura (19) is, de az MTK versenyzője – fájó szívvel – lemondta a részvételt. Az érettségi mégiscsak fontosabbnak tűnt a jövő szempontjából…

valogatottmtpelott

A magyar válogatott készen áll a rajtra  •  Forrás: karate.hu

A tizennégy tagú magyar válogatottól kifejezetten jó szereplést vár Ruzsinszky György szövetségi kapitány, Büchler Zsolt utánpótlás-edző szerint pedig a fiatalokban is megvan a jó szereplés lehetősége. Persze, a mezőny rendkívül erős, a versenyzők fele abban reménykedik minden súlycsoportban, hogy felfér a dobogóra.

„Kimondottan jól sikerült egyhetes edzőtáboron vagyunk túl, a versenyzők egyénileg és a csapatban is egyben vannak – nyilatkozta Ruzsinszki György. – Remélem, sikerül ezt a formát hozni, sőt, kicsit felül is múlni az Európa-bajnokságon, mert az érmeket jelenthet. Van esélyünk rá, hogy egyéniben is sikerüljön dobogóra állni, a tavalyi régiós Eb-n szerzett bronz alapján pedig bízom benne, hogy a férficsapat újabb lépcsőfokot vesz sikerrel.”

A négy fiatal közül a korosztályos világ- és Európa-bajnok Hárspataki Gábortól remélhetjük a legtöbbet, hiszen már a felnőttek között is bizonyított. Önmagától bevallottan érmet vár az MTK Budapest karatékája, amire edzője, Fischer Mihály szerint is van esélye.

„Gábor nagyon fiatal, de a Premier League-ben már bizonyította, hogy képes helytállni a felnőttmezőnyben. Jó előjelekkel várjuk az Eb-t, ahol képes lehet az éremszerzésre. A színe még nem foglalkoztat minket, hiszen húszévesen a dobogó bármelyik fokára felállni óriási dolog lenne” – fogalmazott a mester az országos bajnokság után, melyen három aranyérmet akasztottak tanítványa nyakába.

Az egyéni küzdelmek selejtezőit csütörtökön rendezik, pénteken a csapatversenyben történik meg ugyanaz. Az éremmérkőzéseket egyéniben szombaton, csapatban vasárnap vívják.

MAGYAR INDULÓK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
Formagyakorlat (kata)
Férfiak: Nagy Botond
Nők: Anti Zsuzsanna
Küzdelem (kumite)
Férfiak. 60 kg: Szegedi Döme, 67 kg: Tadissi Martial, 75 kg: Hárspataki Gábor, 84 kg: Höning Alexander, +84 kg: Höning Ádám
Csapat: Hárspataki Gábor, Höning Alexander, Höning Dávid, Szegedi Döme, Tadissi Martial, Tamás Ferdinánd, Virág András
Nők. 50 kg: Molnár Réka, 55 kg: Lakatos Nóra, 61 kg: Bartha Nikola, 68 kg: Juhász Bernadett
Csapat: Bartha Nikola, Juhász Bernadett, Lakatos Nóra, Molnár Réka

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS