Négyen a felnőttvébén

Négy utánpótláskorú versenyző vesz részt a felnőtt karate-világbajnokságon Linzben. S három, egyéni versenyszámban induló fiataltól érmet vagy pontszerzést remél Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány.

Lakner Gábor A magyar versenyzők szempontjából ideális helyszínen, az ausztriai Linzben rendezik meg a felnőtt karate-világbajnokságot keddtől vasárnapig. A magyar válogatott hétfőn már útra kel, soraiban négy utánpótláskorú versenyzővel. Katában, azaz formagyarkorlatban Koch Szabolcs és Sterck Laura indul, kumitében, vagyis küzdelemben Hárspataki Gábor és Tamás Ferdinánd érdekelt. Utóbbi egyedül a csapatversenyben lép tatamira, míg előbbi egyéniben és csapatban is megméreti magát. Büchler Zsolt utánpótlás-kapitánnyal az indulás előtt beszélgettünk az esélyekről.

Koch Sterck

Katában Sterck Laura és Koch Szabolcs indul a felnőttvébén

„Mindegyik fiatal jól teljesített a kvalifikációs és a felkészülési versenyeken, a főpróbának beillő, Budaörsön megrendezett Hungarian Openen is megnyerték kategóriájukat. Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak már az utánpótlás-korosztályokban, hogy ők a jövő emberi. Gábornak ráadásul már bronzmérkőzése is volt a felnőtt Eb-n. Az előjelek tehát nagyon jók, de a világbajnokság azért más, ott már egyetlen gyenge ellenfél sem kerülhet az útjukba.”

Minden ország egyetlen versenyzőt indíthat kategóriánként, de így is népes mezőny gyűlt össze: hatvan-hetven karatéka indul minden egyes számban. Az egyéni selejtezőket szerdán bonyolítják le, az éremmérkőzéseket szombaton vívják. A csapatverseny napja péntek, a résztvevők vasárnap küzdenek az érmekért.

„Félve mondom, de mindhárom egyéni számban induló fiatalnak van esélye a dobogóra vagy pontszerző helyezésre. A sportágat nem ismerők hajlamosak legyinteni egy-egy ötödik vagy hetedik hely után, de ebben a mezőnyben ez rendkívül komoly eredmény lenne. A katásoknak picit nehezebb dolguk van, hiszen ott szubjektív a pontozás, de nagyon bízom bennük is.”

A négy utánpótláskorú magyar versenyző világbajnoki szerepléséről természetesen beszámolunk honlapunkon.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS