Németország–Magyarország 0-0 – ÉLŐ

Nem kérdés, hogy mi a nap meccse: Stuttgartban fogadja a német válogatott a magyart az A csoport második fordulójában. Folyamatosan frissülő cikkünkben követjük a meccs eseményeit.

19. perc. Lassan, türelmesen felépített német támadás után Gündogan kerülhetett volna helyzetbe, de a kényszerítőzés vége túl laza lett.

17. perc. A harmadik német szöglet veszélytelen, Sallai szerez labdát és sprintel át a másik térfélre. A többiek egyelőre nem követik, úgyhogy hátraadja, onnan próbálkozik tovább a magyar csapat.

15. perc. Sallai kapott nagyon szép labdát, egy német blokkra volt szükség a tizenhatoson belül.

12. perc. A szöglet után óriási német lehetőség, Andrich gyönyörűen lő, Bolla fejeli ki a kapuba tartó labdát. Az újabb szöglet már veszélytelen.

Manuel Neuer

CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

11. perc. Havertz lő közelről, miután Orbánon átverekszik magát, Gulácsi óriásit véd.

9. perc. Hosszabb ideje támad a német csapat, de a magyar védelem és középpálya nagyon stabilan tartja őket a kaputól 20-35 méterre lévő sávban.

6. perc. Az első magyar szöglet, természetesen Szoboszlaitól. Ez még nem sikerül, de másodpercekkel később Bolla veszélyesen lő, újabb szöglet a vége. Eddig sokkal bátrabban és összeszedettebben játszik a magyar csapat, mint Svájc ellen.

5. perc. Az első kaput találó lövése a német csapatnak, Havertz szép cselezések után gyengén gurít kapura, Gulácsinak csak le kell hajolnia a labdáért.

3. perc. A németek többet tartják a labdát, most jutnak el az első komolyabb támadásukig, Fiola tisztáz a tizenhatoson belül.

A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország – Magyarország mérkőzés előtt a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én

MTI/Illyés Tibor

1. perc. Hogy kezdünk!! A német kezdőrúgás után labdát szerez a magyar csapat, Szoboszlai indítja Vargát, Neuernek hatalmasat kell védenie, az ismétlés már nem annyira jó. És még húsz másodperc sem telt el a meccsből.

18:00. Kezdődik!

A kezdőcsapatok

Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Nagy Á., Schafer, Kerkez – Sallai, Varga, Szoboszlai

Azaz Lang Ádám és Szalai Attila kikerültek, helyükre Bolla Bendegúz és Dárdai Márton áll be kezdőként. A német csapat ugyanazzal a tizenegy játékossal indítja a meccset, mint a skótok ellenit.

A meccs előtt

AFP

Ha csak az előző meccseken múlna, le sem kellene ezt játszani. De szerencsére nem azokon múlik. Németország az Eb eddigi legsimább meccsén 5-1-re győzte le Skóciát, a magyar csapat pedig a svájciak ellen nem csak egyszerűen kikapott 3-1-re, hanem egészen szokatlan dolgot produkált: 60 percig gyengén játszott. Annak a meccsnek az utolsó félórája viszont ad némi reményt.

Ami a matematikát illeti, nagyon röviden a lényeg: ha ma valami óriási bravúrral sikerülne nyerni, akkor fél lábbal ott volna a magyar csapat a legjobb 16-ban – még csak féllel, de nagy pechek sorozata kellene ahhoz, hogy onnan ne legyen meg. A döntetlen sem volna kis szó, de a végkimenetel szempontjából ugyanazt jelentené, mint egy vereség: vasárnap le kell győzni Skóciát. (A csoport első két helyezettje mellett a 6 csoport közül a 4 legjobb harmadik helyezett jut tovább, az előző két Eb-n 3 pont és egy nem túl rossz gólkülönbség kellett ehhez.) Ugyanez sokkal részletesebben itt.

Írta a HVG

A Németország–Magyarország 0-0 – ÉLŐ bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.