Németország–Magyarország 2-0 – ÉLŐ

Nem kérdés, hogy mi a nap meccse: Stuttgartban fogadja a német válogatott a magyart az A csoport második fordulójában. Folyamatosan frissülő cikkünkben követjük a meccs eseményeit.

…és akkor most itt a dilemma: menni előre a csodáért, vagy inkább azzal foglalkozni, hogy ne legyen nagy vereség és a skótok legyőzésével vasárnap jobb eséllyel menjünk a négy legjobb csoportharmadik hely valamelyikéért? De persze ne adjuk még fel.

67. perc. Gól, Gündogan, 2-0 oda. A sokadik olyan német támadás, amikor higgadt passzok tucatjaival játsszák ki a magyar védelmet, most először eljutottak egy olyan helyzetig, amikor már lőni is bátran lehetett, Gündogan tizenegy méterrel a kapuval szemben teljesen egyedül maradt és nem hibázott.

63. perc. Csere, Kleinheisler jön Nagy Ádám helyett.

62. perc. Jóval többet van a németeknél a labda, de most jó a magyar válogatott, nagyon komolyan feljavult a múlt szombati meccs óta, itt most benne van a csapatban az egyenlítés lehetősége.

60. perc. Az ellentámadásból Sallai elviszi a labdát két német között, Vargának adja középre, ő alig-alig fejel fölé.

59. perc. Musialah lövése megpattan egy magyar védőn, így kell Gulácsinak nagyot nyújtóznia érte.

58. perc. Szoboszlai elrontott lövése lesz veszélyes úgy, hogy Sallai beleteszi a lábát, de így sem gól.

58. perc. Csere, Wirtz és Havertz le, Füllkrug és Sané be.

55. perc. Gulácsi!! A német válogatott gyönyörűen gurigázza ki a magyar védelmet egy rettentő türelmesen felépített támadás végén, Gündogan lő, a magyar kapus nagyot véd, majd amikor Kroos ismételne, Nagy segítségével megszerzi előle a labdát.

53. perc. Újabb szép magyar támadás, csak kicsit lassú néhány kulcspillanatában, Schafert a bíró szerint szabályosan nyomják le a végén.

50. perc. Éledezik a magyar csapat! Szoboszlai és Kerkez hozzák helyzetbe Schafert, aki viszont a tizenhatoson belül csak a védőjét lebirkózva tudja megtartani.

48. perc. Végre egy magyar támadás! Szoboszlai és Schafer szépen viszik végig, Kerkez adna be, de szöglet lesz belőle, abból pedig német bedobás.

46. perc. Német labdajáratás majdnem egy percen át, a végén egy nem túl jó, de annál erősebb lövés, Orbán tisztáz szögletre biztos, ami biztos. A szöglet nem veszélyes.

Folytatjuk!

Félidőben a labdabirtoklás 66:34 oda, a kapura lövések számában 8-7-re vezetnek a németek, viszont a kaput mindkét csapat háromszor találta el. Ami nagyon látványos különbség a statisztikában: a németek 410-szer passzoltak, a magyarok 160-szor – vagyis a német csapat tartja inkább a labdát.

Reméljük, a lefújáskor már nem lesz Happy Neuer.

FABRICE COFFRINI / AFP

Félidő, 1-0 oda.

45+2. VAR-oztak egy sort, és necces volt, de végül lest ítélt a bíró.

45+2. perc. Kimmich arrébbteszi Vargát, magyar szabadrúgás. Szoboszlai beíveli, Neuer kiüti, Sallai fejel, és gól, de lest int a partjelző!

2 perc a hosszabbítás az első félidő végén. Valaki kap egy sárga lapot a magyar kispadon.

45. perc. És amikor leírjuk azt, hogy gólveszély egyelőre nincs, lőnek egy oldalhálót. A szöglet utána már nem problémás, legfeljebb az a kérdés, hogy miért volt szöglet.

44. perc. Hosszú-hosszú ideje tartják a németek a labdát, magyar játékosnál alig van labda. Gólveszély egyelőre nincs, de ettől még ez most stabil német fölény percek óta.

40. perc. Most nagyon beszorultunk, a német játékosok percek óta legfeljebb 20-25 méterre vannak a magyar kaputól, több szögletet is lőnek. Az egyik után Varga majdnem öngólt fejel, de szerencsénkre csak majdnem.

38. perc. Körbeadogatták a németek a magyar kaput a tizenhatosunkon belül, veszélyes helyzetig nem jutottak el, de azért el tudnánk viselni, ha egy kicsit távolabb lennének a kaputól.

36. perc. Veszélyes beadást fejel ki szögletre Kerkez, a magyar csapat mai egyik legjobbja. A németek továbbra is higgadtan passzolgatnak a támadásaik nagy részében.

32. perc. Támadnak a németek, Mittelstadt beadását Kerkez fejeli el Havertz elől, majd Tah emel, Dárdai tisztáz.

29. perc. Kerkez megy el a bal oldalon, Szoboszlainak adja középre, Tah blokkolt.

28. perc. Közben azt is bemondják, hogy a gól után Varga valamiért sárga lapot kapott, most pedig Rüdiger kap egy sárgát reklamálásért.

27. perc. …de nem.

27. perc. Lehetséges büntetőt ellenőriznek a német tizenhatoson belül kezezés miatt…

26. perc. Szoboszlai gyönyörű szabadrúgást lő, Neuer hatalmasat véd, a kipattanóra megy két magyar is, de a német kapus valahogyan ezt is képest volt kipöckölni lábbal.

Eddig Neuer a meccs embere.

BERND WEISSBROD / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

25. perc. A középkezdés után támadásból magyar szabadrúgás, miután Rüdiger fellöki Kerkezt, ápolni is kell a magyar játékost.

A gól előtti jelenet

FABRICE COFFRINI / AFP

24. perc. Megadják, gól, 1-0 oda.

22. perc. Musialah lő gólt, de ezt még vissza fogják nézni. Orbán és Gündogan ütköznek – kérdés, hogy a német fellökte-e Orbánt – onnan Musialah elé kerül a labda, ő rálövi, és Fioláról bepattan. VAR-oznak hosszan.

21. perc. Nagyon türelmesen játszanak a németek, gyakran a félpálya környékén passzolgatnak, keresik a rést a magyar védelmen. Szerencsére eddig nem találják, és ebben a játékban benne van néhány veszélyesebb magyar kontra lehetősége is.

19. perc. Lassan, türelmesen felépített német támadás után Gündogan kerülhetett volna helyzetbe, de a kényszerítőzés vége túl laza lett.

17. perc. A harmadik német szöglet veszélytelen, Sallai szerez labdát és sprintel át a másik térfélre. A többiek egyelőre nem követik, úgyhogy hátraadja, onnan próbálkozik tovább a magyar csapat.

15. perc. Sallai kapott nagyon szép labdát, egy német blokkra volt szükség a tizenhatoson belül.

12. perc. A szöglet után óriási német lehetőség, Andrich gyönyörűen lő, Bolla fejeli ki a kapuba tartó labdát. Az újabb szöglet már veszélytelen.

Manuel Neuer

CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

11. perc. Havertz lő közelről, miután Orbánon átverekszik magát, Gulácsi óriásit véd.

9. perc. Hosszabb ideje támad a német csapat, de a magyar védelem és középpálya nagyon stabilan tartja őket a kaputól 20-35 méterre lévő sávban.

6. perc. Az első magyar szöglet, természetesen Szoboszlaitól. Ez még nem sikerül, de másodpercekkel később Bolla veszélyesen lő, újabb szöglet a vége. Eddig sokkal bátrabban és összeszedettebben játszik a magyar csapat, mint Svájc ellen.

5. perc. Az első kaput találó lövése a német csapatnak, Havertz szép cselezések után gyengén gurít kapura, Gulácsinak csak le kell hajolnia a labdáért.

3. perc. A németek többet tartják a labdát, most jutnak el az első komolyabb támadásukig, Fiola tisztáz a tizenhatoson belül.

A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország – Magyarország mérkőzés előtt a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én

MTI/Illyés Tibor

1. perc. Hogy kezdünk!! A német kezdőrúgás után labdát szerez a magyar csapat, Szoboszlai indítja Vargát, Neuernek hatalmasat kell védenie, az ismétlés már nem annyira jó. És még húsz másodperc sem telt el a meccsből.

18:00. Kezdődik!

A kezdőcsapatok

Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Nagy Á., Schafer, Kerkez – Sallai, Varga, Szoboszlai

Azaz Lang Ádám és Szalai Attila kikerültek, helyükre Bolla Bendegúz és Dárdai Márton áll be kezdőként. A német csapat ugyanazzal a tizenegy játékossal indítja a meccset, mint a skótok ellenit.

A meccs előtt

AFP

Ha csak az előző meccseken múlna, le sem kellene ezt játszani. De szerencsére nem azokon múlik. Németország az Eb eddigi legsimább meccsén 5-1-re győzte le Skóciát, a magyar csapat pedig a svájciak ellen nem csak egyszerűen kikapott 3-1-re, hanem egészen szokatlan dolgot produkált: 60 percig gyengén játszott. Annak a meccsnek az utolsó félórája viszont ad némi reményt.

Ami a matematikát illeti, nagyon röviden a lényeg: ha ma valami óriási bravúrral sikerülne nyerni, akkor fél lábbal ott volna a magyar csapat a legjobb 16-ban – még csak féllel, de nagy pechek sorozata kellene ahhoz, hogy onnan ne legyen meg. A döntetlen sem volna kis szó, de a végkimenetel szempontjából ugyanazt jelentené, mint egy vereség: vasárnap le kell győzni Skóciát. (A csoport első két helyezettje mellett a 6 csoport közül a 4 legjobb harmadik helyezett jut tovább, az előző két Eb-n 3 pont és egy nem túl rossz gólkülönbség kellett ehhez.) Ugyanez sokkal részletesebben itt.

Írta a HVG

A Németország–Magyarország 2-0 – ÉLŐ bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.