Németországba szökött a kubai bokszcsillag

erislandy_lara.jpg

Elszökött Kubából és már az egyik profi német istálló versenyzője a karibi ország korábbi amatőr bokszvilágbajnoka, Erislandy Lara.

Ő az az öklöző, aki a kétszeres olimpiai bajnok Guillermo Rigondeaux-val együtt tavaly Brazíliában már megpróbált lelépni a kubai válogatottól, de akkor a helyi rendőrök elkapták őket, és visszatoloncolták Havannába, ahol háziőrizetbe kerültek.
   
Larának néhány hete mégis sikerült kereket oldania: motorcsónakkal menekült el Mexikóba, majd végül Németországban kötött ki, ahol amúgy több neves kubai ökölvívó is profiként keresi a kenyerét, miután különböző módon dezertált Kubából, vagy éppen valamelyik külföldi verseny alkalmával hagyta faképnél csapatát.
   
A 25 éves Larát a hamburgi Arena Box Promotion szerződtette, ahol rajta kívül alkalmazásban áll további három korábbi kubai olimpiai aranyérmes is: Odlanier Solis, Yan Barthelemy és Yuriorkis Gamboa. A középsúly új hamburgi csillaga már edzésbe állt, első mérkőzését a hivatásosok táborában július 4-én, Isztambulban vívja. Szökésének részleteit nem kívánta felfedni.
   
"Erről nem beszélek, legyen elég annyi, boldog vagyok, hogy itt lehetek, előre tekintek, s az a célom, hogy a profik között is világbajnok legyek" – nyilatkozta a bokszoló.

MTI