Nemzeti gyásznap

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium franciaországi sítáborából hazafelé tartó autóbusza tragikus balesetet szenvedett, tizenhatan meghaltak, hatan súlyos sérülést szenvedtek. A kormány január 24-ét Nemzeti gyásznapot rendelt el. Reggel az Országház előtti téren ünnepélyesen felvonták, majd – a gyász jeléül – félárbócra eresztették Magyarország lobogóját. Szerte az országban tartanak megemlékezéseket.

Utánpótlássport.hu Hétfőn reggel nyolckor, amikor a távolban megkondult a Szent István Bazilika nagyharangja, az Országház előtt, ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással, a Himnusz hangjaira vonták fel, majd – a gyász jeleként, a Szózat hangjaira – eresztették félárbócra Magyarország lobogóját. Bíró László katolikus tábori püspök mondott együttérző-vigasztaló szavakat. A ceremónián részt vevő három közjogi méltóság, Áder János államfő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök a gimnáziumból érkezett csoportjához vonult, és kifejezte részvétét.

(Címoldali fotó: Fülöp Máté)

mécsesAz egész országot megrázta a szörnyű tragédia. Ami külön fájdalmas: fiatal embereket ragadott el az értelmetlen halál. Ami felfoghatatlanul mély sebeket üt: szülők veszítették el a gyermeküket, aki pedig a sítáborba a mozgás öröméért és közérzeti-egészségi hasznáért utazott el.
Minket külön is megérint a szörnyűségben, hogy az áldozatok között versenyszerűen sportoló fiatalok is vannak: Simonffy Botond, a dunakeszi futsalcsapat játékosa, Vígh Balázs, a Ferencváros egykori jégkorongozója, Márton Márk, a BVSC-Zugló U14-es labdarúgója.

A mindennapi tragédiák barátokat, társakat ragadnak el mellőlünk – visszavonhatatlanul.

Az életben kell jobban figyelni egymásra.

Őszinte együttérzésünket és részvétünket fejezzük ki a gyászoló családoknak, barátoknak, sporttársaknak, és kívánunk sok erőt a felfoghatatlan elviseléséhez.

A lángsír iszonyatos látványa

A lángsír iszonyatos látványa

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS