Nick Heidfeld, akinél fiú a bébiszitter

 Nick Heidfeld kutyája, az ötéves labrador-keverék, Frido társaságában találkozott a Bild újságírójával nem messze otthonától, amely a svájci Stäfa-ban található a Zürichi-tó partján. Itt él a 30 éves Forma-1-es pilóta barátnőjével, Patriciával és két gyermekükkel a három éves Junival és a 8 hónapos Jodával.

Nicket nagyon nyugodt versenyzőként tartják számon – rosszabb indulattal unalmasként: ő sosem mond felháborító dolgokat, nem látunk róla bulizós képeket, nem flörtöl laza erkölcsű lányokkal, nem teng túl az egója, Talán emiatt olyan „észrevehetetlen” sokszor.

„Vicces, de ezt az imidzset csak a Forma-1-ben ragasztották rám. Korábban mindig azt mondták rólam, hogy túl sokat bulizok, mivel szőkére festettem a hajam és amikor a boxutcában mászkáltam még mindig ott volt a kezemen egy diszkónak a pecsétje az előző estéről. Tény, hogy szívesen jártam szórakozni, de mindent mértékkel. Most családapaként már más dolgok a fontosak.” – mondta erről a Bildnek.

Nick a Nürburgringen tanult meg biciklizni, kilenc évesen kezdett el gokartozni Kerpenben, Schumacherék pályáján. Ezután a Mercedes karolta fel, akiknek a támogatásával Forma-3000-es bajnok lett, majd jött a Forma-1 és a Prost, a Sauber, a Jordan, a Williams, legutóbb pedig a BMW.

Most Svájcban él: „A tájat és az emberek tartózkodását szeretem itt. Legutóbb bevásárolni voltunk egy bútorboltban és senki nem kezdte el filmezni, hogy Heidfeld az IKEA-ban vásárol.”

A riporter erre megkérdezte, hogy egy gazdag Forma-1-es pilóta miért éppen az IKEA-ban vásárol. Nick: „Sokféle boltba járunk vásárolni, de az IKEA-ban óriási a választék és ha valamire gyorsan van szükséged, akkor ott könnyen megtalálod.”

Svájcban sok alkalom nyílna a síelésre, de Nick nem élhet ezzel: „Nem szabad síelnem biztonsági okokból, a sérülés veszélye miatt. Ez van a menedzsmentemmel kötött szerződésemben. De nyáron sokszor bérelünk hajót és kimegyünk a vízre. Olyankor vízisízek – erről semmi sincs a szerződésemben.”

Egy érdekességet is megtudhattunk Nick családjáról: „Van egy bébiszitterünk, egészen pontosan egy bébiszitter fiú. A srác a család egyik ismerőse. Szerintem ez pozitív dolog, mert a gyerekeket általában több nő veszi körül. Ez kiegyensúlyozott helyzetet teremt. De sokkal fontosabb, hogy ismertük őt, így megbízunk benne.”

Nem sokára futball EB-re kerül sor Svájcban és Ausztriában, de Nick szerint a svájciak ezt is hűvös nyugalommal veszik tudomásul: „Itt Svájcban nem nagyon lehet észrevenni, hogy futball EB-re készül az ország. Nem tapasztalható izgalom, öröm. Én magam az EB-n természetesen Svájcnak is szurkolni fogok – feltéve, ha éppen nem Németországgal játszanak.”