Nikolics Nemanja hazatért Székesfehérvárra

Eljön a pillanat, amikor a homlokodra csapsz, mert ràjössz: végig ott volt a legjobb megoldás az orrod előtt!

Az elmúlt hàrom hónapban valamifèle érzelmi hullàmvasúton ültem. Eljöttem Amerikàból – megnyugodtam. Aztàn remènykedtem. Majd izgultam. Feszült lettem. Türelmetlen. Aggódtam, hiszen nem csak rólam volt szó, szàmomra a család boldogsàga az elsődleges szempont. Nem bírsz aludni. Éjjel a plafont bàmulod és jàr az agyad. A szerződés feltèteleit nézzem? Vagy a bajnokság színvonalàt? A várost? A csapatot? Az iskolàt, ahova be tudom íratni a gyerekeket? Az edző személyét? Nem titkolom: voltak lehetőségek. Ezért is kértem a sajtót és a szurkolókat is, hogy adjanak nekem időt, hadd ne a nyilvànossàg előtt kelljen mérlegelnem az ajánlatokat. Nem akartam, hogy csapatneveket dobjanak be, hogy màsok adjanak tanàcsot. Ezt a döntést nekem kellett meghozni, 32 èvesen, 3 gyerekes családapaként.

Mindig is az őszinte beszéd híve voltam. Én màr a nyàron kijelentettem, ha egyszer hazaigazolok, csak a Vidibe jövök. Ez egy különleges kapcsolat köztünk. Fehérváron lettem felnőtt férfi, itt alapoztam meg a későbbi lègiósèletemet. Nem volt kérdés, hogy a családdal Székesfehérvárra költözzünk haza, ez a mi otthonunk, itt akartunk letelepedni. És ez az èn klubom. Ez az èn csapatom. Ez minden, amire én vàgyom. Aki ismer, tudja, hogy egy önfejű, makacs ember vagyok, akinek vannak becsípődései. Engem speciel vonzanak a címek, a rekordok. 3 orszàgban voltam 5-ször gólkiràly. Engem az motivàl, hogy a Vidivel bajnok legyek, nemzetközi kupàban szerepeljek, és èn legyek a klub történetének legjobb góllövője.

Tartozom a fehérvári szurkolóknak. Elképesztő erőt és inspiràciót adott, hogy a tàvozàsom utàn is követtek, drukkoltak – és visszavártak. De itt az összes magyar futball-szurkolót említhetném, mert azt a figyelmet, szeretetet, amit én kaptam a magyaroktól a Legiàban és Chicagóban, nos, azt csak irígykedve néztèk a lengyelek és az amerikaiak. Ezért nagyon hàlás vagyok. Rajtam a sor, hogy megmutassam, nem volt hiàbavaló a bizalmuk. Hazajöttem, motivàlt vagyok, túrni fogok a pàlyàn, zakatolok, amíg bírok ès örömet fogok okozni a szurkolóknak. A Vidihez tartozni egy rang, a múlt kötelez, a jelen pedig példaértékű. Én büszkèn és boldogan térek ide vissza.
Itt volt az orrom előtt, amire vàgytam.

Megkaptam. Bebizonyítom, hogy jól döntöttem!

(Nikolics Nemanja official)