Nincs döntés a 2017-es szabályokról

F1

2016. január 31. vasárnap, 13:38

Szerző: Berta Kitti; Fotó: DPPI

Az F1-es csapatok pénteki találkozóján nem született megegyezés a 2017-es szabályokkal kapcsolatban, ezért újabb megbeszélést írtak ki februárra, ahol folytatják az egyeztetéseket.

A csapatok technikai delegációja pénteken gyűlt össze annak érdekében, hogy Charlie Whitinggal egyeztessenek a 2017-es szabályrendszerről. Néhányan már előre sejtették, hogy nem lesz konklúzió a nap végére, sőt még inkább nagyobb lesz a vita, mint korábban. Az Autosport forrásaira hivatkozva azt írja, néhány dologban sikerült előrelépni, azonban továbbra is vannak kérdéses témák, amelyek még megbeszélést igényelnek.

 Start

Februárban ezért újabb találkozót tartanak, így a megmaradt problémákra is megoldást találhatnak – a következő alkalomra minden bizonnyal még február 23. előtt kerül sor a Stratégiai Csoport és a Bizottság ülését megelőzően. Március 1-ig mindenképpen egyezségre kell jutniuk a résztvevőknek, így a februári találkozó valószínűleg az utolsó lehetőségük lesz arra, hogy tisztázzák a kérdéses pontokat.

Pénteken szó volt a leszorítóerő növeléséről, valamint a zárt pilótafülke bevezetésének lehetőségéről, illetve a motorhoz kapcsolódó 2018-as évi költségek csökkentéséről, illetve arról, hogy az autók kerekei szélesebbé válhatnak. A szabályok módosítására irányuló kérelmeket az istállóknak március 1-ig be kell nyújtaniuk, ám pontos dátumot egyelőre nem tudni, mikor ülnek össze újra. 

Forrás: www.formula.hu – RSS