NL: Mit értünk el a németek legyőzésével és mit jelentene a magyar válogatottnak a csoportelsőség? Itt vannak a válaszok

A szurkolóknak szerzett felhőtlen öröm és az óriási szakmai siker mellett több szempontból is nagyon értékes volt, hogy a magyar válogatott péntek este legyőzte a németeket Lipcsében.

Kiemeltek leszünk az Eb-selejtezők sorsolásánál

Az már eldőlt, hogy Marco Rossi együttese a Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjában az élen vagy a második helyen végez. Ezzel pedig az is biztossá vált, hogy a mieink egyrészt bennmaradtak az A-divízióban,

másrészt az első kalapból várják a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők sorsolását. Azaz: a kiemelésnek köszönhetően a legerősebben rangsorolt nemzeti együtteseket elkerüljük majd a csoportunkban.

A sorsolást október 9-én tartják, a selejtezősorozat 2023. március 23-án kezdődik és 2023. november 21-én már véget is ér.

A második esély lehetősége

Azért is fontos a minél jobb Nemzetek Ligája-pozíció kiharcolása, mert az NL-sorozat végén készül egy tabella, és azok a csapatok, amelyeknek nem sikerül az Eb-selejtezőkből kiharcolni a kontinensviadalon való részvételt, a tabella rangsora alapján pótselejtezőn még elérhetik az Eb-t.

Az A-, a B- és a C-divízió négy-négy csoportelsője rájátszásban dönt az egy-egy kijutó kilétéről. Amennyiben valamelyik első helyezett egyenes ágon kijut az Eb-re, akkor az adott divízió következő legmagasabban rangsorolt válogatottja kapja a kijutási kvótát.

A pótselejtezőket 2024. március 21-én és 26-án rendezik.

Harcolni az NL-trófeáért

Persze nemcsak az esetleges pótselejtezős hely miatt érdemes komolyan venni az olaszok elleni mérkőzést, hiszen a csoportelsőség nemcsak jobb pozíciót jelentene, hanem természetesen azt is, hogy a magyar válogatott részt vehet az NL jövő júniusi négyes döntőjén. Azaz harcolhat a trófea megnyeréséért.

A németek szélsője: “Ez nagyon sz*r volt”, a Bild már Flicket támadja: “Hansi, ez így nem fog menni!” – lapszemle