Női válogatott: Bíró Attila kijelölte a következő nagy célt

BiroAttilaMTI012

Női válogatottunk szövetségi kapitánya, elmondta, mi az fő célja a csapatnak. 

 

BiroAttilaMTI012

A szakvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorának csütörtöki adásában volt vendég abból az alkalomból, hogy a hazai sportági vezérkar 2020 végéig meghosszabbította szerződését.
“Mindenképp örömteli, hogy a szövetség elfogadta a beszámolómat, és értékelte az elmúlt két-két és fél év munkáját” – mondta Bíró, aki megjegyezte, a tokiói olimpia előtt a közelgő Világliga és a jövő nyári barcelonai Európa-bajnokság is fontos lesz, hiszen a magyar vízilabdában mindig van egyfajta eredménykényszer.

A magyar női válogatott számára csak ötödik helyet hozó nyári, budapesti vizes vb-re kitérve a kapitány azt mondta, annak ellenére, hogy érmet szerettek volna szerezni, és ez nem sikerült, azért történt előrelépés az elmúlt két évben.

“Összességében pozitív a kép, hiszen öt világverseny közül négyen is az első négyben végeztünk” – érvelt Bíró Attila, aki hozzáfűzte: irányítása alatt folyamatosan épült és javult a válogatott, tudott fiatalítani is.

“Két 21 éves is beépült a csapatba, és hasonló történhet a következő években is” – jelentette ki.

A stúdióbeszélgetésben szóba került a nemzetközi szövetségnek tulajdonított hónapokkal ezelőtti szabálymódosítás is, melyről ugyanakkor idehaza az érintettek nem tudtak. Arról van szó, hogy a center javára megítélt labda nélküli kiállításnál az első passz után érvényes gólt dobhat-e a játékos. Bíró Attila elmondta, korábban nem is hallott a módosításról, hivatalos értesítést sem kaptak, de a budapesti világbajnokságon nem volt ilyenre példa a magyar női válogatott meccsein, így ez nem befolyásolt semmit.

(MTI-vizipolo.hu)

Fotó: MTI /archív

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS