Nyárzáró torna

A fiúk és a leányok ifjúsági röplabda-válogatottja is Csehországban szerepel az Olimpiai Reménységek Versenyén. Az év fő eseménye a felkészülés fontos állomása a jövő évi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál felé vezető úton.

Lakner Gábor Az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) szerepel csütörtöktől vasárnapig a fiú- és a leány ifjúsági röplabda-válogatott, melyet idén a csehországi České Budějovicében rendeznek meg. Tavaly hazai pályán, Kecskeméten léptek pályára a csapatok, akkor a fiúk ezüstöt, a lányok bronzot szereztek.

Ifjúsági leány röpiválogatott

A lányok idén már nyertek egy bronzérmet  •  Forrás: MRSZ

Mindkét csapat megmérkőzik a házigazda csehekkel, a szlovákokkal és a lengyelekkel, a fiúk mezőnyét a finnek teszik teljessé. A két együttes közös edzőtáborban vett részt Finnországban, onnan hazatérve a fiúk Dunaújvárosban készültek, ahol újra találkoztak a finnekkel, és több edzőmérkőzést is játszottak velük.

A lányok Gödöllőn, majd Kecskeméten edzőtáboroztak, közben részt vettek a hagyományos pulai nemzetközi tornán is. Csizmadia Szabolcs kétfelé osztotta csapatát, és a rutinosabb játékosokból álló gárda egészen a bronzéremig menetelt, egyet javítva a tavalyi pozícióján.

A két együttes a jövő nyári, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) készül, s emellett a Tomanóczy Tibor vezette fiúcsapat az áprilisi, ugyancsak győri Európa-bajnokságon is részt vesz. Idén az ORV számít a főversenynek, de az eredményességnél jóval fontosabb a csapatépítés a következő feladatokra. Persze az sosem baj, ha a kettőt sikerül párosítani.

A leány ifjúsági válogatott kerete
Ambrosio Melani (center), Bagyinka Csenge (feladó), Boskó Lili (center), Glemboczki Zóra (átló), Jancsó Emese (szélső ütő), Juhász Réka (liberó), Körtvélyessy Réka (szélső ütő), Kundrák Eszter (szélső ütő), Petrenkó Brigitta (feldó), Sebestyén Flóra (átló), Szabó Lili (szélső ütő), Tettamanti Virág (center). A szakmai stáb: Csizmadia Szabolcs (szövetségi edző), Szappanos Máté (másodedző), Töviskés Ákos (gyúró)
A fiú ifjúsági válogatott kerete
Csizmadia Tamás (feladó), Farkas Róbert (liberó), Flachner Dániel (center), Fülöp Péter (átló), Hartyányi Gergő (liberó), Horváth Kristóf (szélső ütő), Kiss Marcell (center), Lukács Zalán (szélső ütő), Móró Ákos (szélső ütő), Szabó Barnabás (átló), Szabó Bence (feladó), Szabó Márton (center). A szakmai stáb: Tomanóczy Tibor (szövetségi edző), Demeter András (másodedző), Balázs István (gyúró)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS