Nyolc bajnok

Egyetlen csapat sem tudott duplázni a korosztályos röplabdabajnokság hatos döntőiben, a fiúk és a lányok között is négy különböző bajnokot avattak.

L. G. Az országos gyermekbajnokság Nyíregyházán megrendezett hatos döntőjével lezárult a finálék egy hónapon át tartó sorozata. Írásunkban mérleget vonunk a négy korosztályos sorozat – junior, ifjúsági, serdülő és gyermek – résztvevőiről.

A nyolc aranyérmet nyolc különböző klub nyerte meg, ami jelzi, hogy bár korosztályonként voltak kiemelkedő együttesek, egyeduralkodókról nem beszélhetünk idén. A fiúk között a Kecskemét, a Dunaferr, a Kaposvár és a Szolnok, a lányok között pedig a Vasas, az MTK, a Gödöllő és a Nyíregyháza szerzett bajnoki címet.

Junior röpi döntő Dunaferr

A fiúk között a Dunaferr volt a leghatékonyabb

A fiúbajnokságokban kilenc olyan klub volt, amely képviseltette magát legalább egy korosztály hatos döntőjében, és közülük öt szerzett érmet. Hárman kiemelkedtek, és a felsőbb korcsoportokban gyakorlatilag kibérelték a dobogót. Közülük a Dunaferr volt a leghatékonyabb, hiszen három korosztályban is döntőt játszhatott – egyedül a gyermekek között nem tudott hatba kerülni – és végül egy arany- és két ezüstéremmel zárt. A kecskemétiek teljesítménye is elismerésre méltó, hiszen mind a négy csapatuk érmes lett: egy-egy arany- és ezüst, valamint két bronzérem volt a termés. A Kaposvár is három éremmel zárt (egy arany, két bronz), és csak a gyermekbajnokságban tudott a három „nagy” mellett dobogóra állni bárki is. Akkor a bajnok Szolnok és az ezüstérmes Dág törte meg a sorozatot.

Országos fiúbajnokságok
OJB: 1. Dunaferr, 2. Kecskemét, 3. Kaposvár
OIB: 1. Kaposvár, 2. Dunaferr, 3. Kecskemét
OSB: 1. Kecskemét, 2. Dunaferr, 3. Kaposvár
OGYB: 1. Szolnok, 2. Dág, 3. Kecskemét

A legsikeresebb klub azonban a lányok között található, hiszen a Vasas korosztályos csapatai mind a négy hétvégén a végső fináléig jutottak. Igaz, háromszor vereséget szenvedtek, de az egy arany- és három ezüstérem így is messze a legjobb teljesítmény. A bajnokok közül az MTK-nak sikerült még egy dobogós helyet elérnie az aranyon kívül, mégpedig ifjúságiak között bronzot. A gödöllőieknek arra két lehetőségük is volt, de a juniorok és a gyermekek küzdelemsorozatában is elveszítették a bronzmeccset. A nyíregyháziak a bajnoki címük mellett egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyet szereztek. Két érme volt viszont a BRSE-nek (egy ezüst és egy bronz) és egy-egy harmadik hely jutott az UTE-nak és a Felsővárosi Masitának. Összességében a tíz klub közül, amely érdekelt volt a hatos döntőkben, hét tudott érmet szerezni, ami kifejezetten jó arány.

Országos leánybajnokságok
OJB: 1. MTK, 2. Vasas, 3. BRSE
OIB: 1. Gödöllő, 2. Vasas, 3. MTK
OSB: 1. Vasas, 2. BRSE, 3. UTE
OGYB: 1. Nyíregyháza, 2. Vasas, 3. Felsővárosi Masita

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS