Nyolc év után Kaposvárra került az aranyérem

MH/ MTI
2024. március 10. vasárnap. 22:48

A döntőre – akárcsak a szombati női napon – gyakorlatilag teljesen megteltek a lelátók, és ahogyan egy nappal korábban, úgy most is látványos showelemek kísérték a bemutatást.

A mérkőzés alaphangját a CEV Kupa-győztes, de első MK-diadalára hajtó, kaposvári Baróti Árpád adta meg. A fordulatos mérkőzésen a Kazincbarcika 0:2-ről egyenlített. A döntő szettben az extázisban röplabdázó Hubicska remeklésével villámrajtot vett a Kaposvár (5-0), de 8-7-nél már csak egy volt a különbség az együttesek között. Ennél közelebb csak a legjobbkor, két meccslabda hárításával tudtak zárkózni Bibókék, de a kaposvári csapatkapitány Bögöly Gábor támadása után Bibók szélesre szálló ütése véget vetett a 137 perces mérkőzésnek.

A Kaposvár 26. döntőjét játszotta, az összecsapás legeredményesebb játékosa a 25 pontos Baróti volt. A Vegyész két éve volt legutóbb érdekelt az aranymeccsen, akkor a Pénzügyőrtől kapott ki.

A kaposváriaknál a CEV Kupa-győztes Baróti először, a feladó Magyar Bálint ugyanakkor összesen kilencedszer, sorozatban pedig ötödször – igaz korábban más együttesekkel – nyerte meg a kupaaranyat. A somogyiak 19. alkalommal, de 2016 óta először emelhették magasba a serleget.

A Kaposvár sikerével indulási jogot szerzett a második számú európai sorozat, a CEV Kupa következő idényébe.

DRK Férfi Magyar Kupa, döntő:
Fino Kaposvár–GreenPlan-VRCK 3:2 (13, 17, -18, -24, 14)
A legeredményesebb játékosok: Baróti 25, Lescay 14, Novoszelov, Bögöly, Hubicska 13-13, illetve Bibók 22, Jirasek 19, Péter B. 16.

Korábban, a 3. helyért:
Kecskeméti RC–Pénzügyőr SE 3:1 (-23, 23, 23, 22)

Írta a Magyar Hírlap