Ob I: Jön a légiós-stop

általanos kép0123

A következő idénytől még jobban korlátozni fogja a magyar bajnokság versenyszabályzata, hány légiós szerepelhet egy csapatban.általanos kép0123

Jelenleg három külföldi játékos szerepelhet egy időben a vízben magyar bajnokikon valamint a magyar útlevéllel is rendelkezők. Jövőre ez a szám két külföldire csökken, valamint a kettős állapolgárok sem ugorhatnak vízbe, ha szereplenek más ország válogatottjában.

“A következő év szeptemberétől csak két külföldi lehet magyar klubcsapatokban, addig a szerződéseket meg lehet változatttni vvagy kifutnak. Csak az a honosított vagy kettős állampolgár játszhat magyarként, aki nem játszik a másik nemzet válogatottjában. Nekünk az a dolgunk, mint elnök vagy elnökség, hogy ilyen dolgokkal támogassuk vagy ilyen dolgokkal foglalkozzunk.” – ezt Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az M4 Sport-on jelentette be.

A döntés legérzékenyebben a Szolnokot érintheti, ahol három szerb (Zsivko Gocics, Milan Alekszics, Stefan Mitrovics) és egy ausztrál válogatott (Aaron Younger) is szerepel.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS