Óbudai polgár jutott fel elsőként északról a Mount Everest csúcsára

2016-05-22-PHOTO-00000201_mod

Dr. Neszmélyi Emil, ügyvéd, óbudai lakos, 2016. május 20-án, magyar idő szerint hajnal négy órakor ért fel a Mount Everest csúcsára, ahol különleges meglepetést készített elő közösségünk számára: magával vitte a 8848 méter magas csúcsra többek között Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának hivatalos zászlaját is.

2016-05-22-PHOTO-00000203_mod

Az amúgy is embert próbáló teljesítmény értékét jelentősen emeli, hogy a csúcsot a nemzetközi hegymászó szakma által is nehezebbnek és technikásabbnak tartott északi – tibeti – útvonalon hódította meg, amely eddig más magyar állampolgárnak nem sikerült. Ennélfogva Magyarország is bekerült azon kivételes nemzetek közé, amelyek legalább egy sikeres mászója az északi útvonalon jutott el a világ legmagasabb pontjára.
Külön büszkeség számunkra, hogy ezt a kivételes teljesítményt, egy óbudai polgártársunk valósította meg, hazánk érdekében. A sikeres ügyvéd expedícióját Óbuda-Békásmegyer közössége mellett a néhai apai nagyapja emlékének ajánlja. Jelenleg az alaptáborban regenerálódik, hazatérése június elejére várható.
Gratulálunk kivételes teljesítményéhez!

Forrás: www.obudasport.hu – RSS