Óbudai serdülőarany

A Polo SC nyerte a leánypólósok serdülőbajnokságát. A döntőben az UVSE-t múlta felül, amelynek a gyermekcsapata éppen az óbudaiak ellen diadalmaskodott a korosztályos bajnokság döntőjében.

Pusztai Viola Polo SC–UVSE 1-1. Ez nem a két leány vízilabdacsapat valamelyik meccsének eredménye, hanem az idei országos bajnokság döntőjében egymás ellen aratott győzelmek száma. Az elmúlt hétvégén a gyermek-, most pedig a serdülőbajnokság aranycsatája zajlott a két együttes között.

A Polo SC pólós lányai Forrás: Polo SC

A Polo SC pólós lányai  •  Forrás: Polo SC

A serdülők alapszakaszában fej-fej mellett haladt a két bajnokaspiráns, az UVSE csak a jobb, egymás elleni gólkülönbségének köszönhetően végzett az élen. De a vetélytársak jól tudták, ez semmit sem jelent, hiszen az arany azé lesz, aki a négyes döntő fináléjában diadalmaskodik. Ehhez persze a Tatabányának és a Szentesnek is lehetett volna néhány szava, de miután előbbi az elődöntőben 15-5-re kapott ki az UVSE-től, utóbbi pedig 13-3-ra a Polo SC-től, így nem volt.

A két budapesti együttes tehát a várakozásoknak megfelelően egymás között döntötte el a bajnoki cím sorsát. Hiába kezdtek jobban a lilák, miután az óbudaiak átvették a vezetést a második negyed közepén, az újpestiek futottak az eredmény után. Az utolsó negyed hajrájára három gólról egyre zárkóztak, de nem sikerült kihasználniuk ellenfelük gólszünetét, így végül a Polo SC 10-9-es győzelemmel ünnepelhetett bajnoki címet.

A bronzérmet az a Szentes nyerte, amely egy héttel korábban a gyermekbajnokságban is a harmadik helyen végzett. Akkor a BVSC-t múlta felül 15-9-re, most a Tatabánya ellen nyert 8-7-re. A kisebbek között a Polo SC-nek kevés esélye volt az aranyérem megszerzésére, az UVSE ugyanis 17-7-es győzelmet aratott a döntőben.

Az ifjúságiak négyes döntőjét kedden rendezik a Hajós Alfréd Uszodában az UVSE, a Dunaújváros, a Szentes és a BVSC részvételével.

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ, HAJÓS ALFRÉD USZODA
Döntő: Polo SC–UVSE 10-9. Bronzmérkőzés: Szentes–Tatabánya 8-7
LEÁNY GYERMEKBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ, LEÁNYFALU
Döntő: UVSE–Polo SC 17-7. Bronzmérkőzés: Szentes–BVSC-Zugló 15-9
LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ, HAJÓS ALFRÉD USZODA
Június 14. (kedd), elődöntő: UVSE–Tatabánya 10, Polo SC–Szentes 11.30, bronzmérkőzés: 16.00, döntő: 17.30

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS