Ők a négyek

Más megvilágításba helyezi a magyar férfiválogatott csoportbeli vereségeit, hogy az őt legyőző Németország és Horvátország is elődöntőbe jutott a Dániában zajló junior kézilabda Európa-bajnokságon.

reb Beárazta magát magyar válogatott a csoportban a Horvátországtól és Németországtól elszenvedett nyolcgólos vereséggel – jegyezhették volna meg pikírten néhányan a Dániában zajló junior-férfikézilabda Európa-bajnokság első szakaszának befejezte után.

nemetkezi

Elődöntőnek örülhettek a németek

Vélhetően nem különösebben vigasztalja a 9-12. helyért küzdő együttest, a szakembereket vagy a szurkolókat, mégis más megvilágításba helyezi a két összecsapás eredményét, ha a pénteki elődöntők elé nézünk.

Történt ugyanis, hogy a horvátok és a németek is a négy közé kerültek Dániában. Az 1-8. helyért zajló küzdelem 2-es csoportjában a szerdai mérkőzések előtt minden együttes két ponttal állt, így tudható volt, a nyertesek lépnek a legjobbak közé. Németország nem is hagyott esélyt Norvégiának, 30–23-as sikerrel biztosított a helyét a négy között.

A koldingi Sydbank Arénában 1200 hazai szurkoló igyekezett győzelembe hajszolni a házigazda Dániát. A félidőben még 13-13-at mutatott az eredményjelző, és a fordulás után úgy látszott, elődöntőbe masírozik az északi alakulat, hiszen 23-17-re vezetett. Csakhogy megdöbbentő 16 perc következett, amikor a horvátok 13-2-es rohammal átvették a vezetést, s végül 32-29-es diadallal, nehéz úton, de négy közé léptek.

A másik csoportban kevésbé voltak kiegyenlítettek az erőviszonyok. Izlandnak döntetlen is elég lett volna Franciaország ellen, ám a két éve U18-as Eb, tavaly pedig U19-es vb-első gallok az életükért küzdöttek, s a gólzáporos, 38-31-es sikerrel megcsípték a második továbbjutó helyet a csoportban. Az első ugyanis azé a Spanyolországé lett, amely a középszakaszban verte a franciákat, majd szerdán nagy fölénnyel a lengyeleket is (23-14).

Mint ismert, a magyar együttes 27-23-ra győzött Macedónia ellen, így a 9-12. helyért folytathatja a szereplést. Elsőként Szlovénia következik, a végeredménytől függően pedig szombaton Svájc vagy a középszakaszban már legyőzött Hollandia.

A korábbi anyagainkat itt olvashatja: előzetesMagyarország–HorvátországMagyarország–Svédország,Magyarország–Németország, Magyarország–Hollandia, Magyarország–Macedónia

FÉRFI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
További program, augusztus 5.
Elődöntők
18.00 Spanyolország–Horvátország
20.00 Németország–Franciaország
5-8. helyért
13.00 Izland–Dánia
15.30 Norvégia–Lengyelország
9-12. helyért
18:00 Svájc–Hollandia
20.30 Magyarország–Szlovénia
13-16. helyért
13.00 Szerbia–Macedónia
15.30 Svédország–Oroszország

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS