Öröm a negyediken

Kemény munkával negyedik helyet szerzett a Bragmayer Zsanett, Sárszegi Noémi, Bicsák Bence, Király István vegyes váltó a triatlonosok Burgaszban rendezett U23-as Európa-bajnokságán. Az egyéni versenyekben három magyar is az első tízben zárt.

UP-info A felnőttekhez legközelebb álló utánpótlás-korosztály, az U23-asok kontinensviadalát tartották meg a hét végén Bulgáriában, s a magyarok jó eredményekkel térhetnek haza.

triatlon_U23_mix_valto

Az Eb-negyedik váltó Burgaszban  •  Forrás: triatlon.hu

Elismerésre méltó, hogy az 1500 m úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló egyéni kategóriában, a férfiak mezőnyében ketten is az első tíz között fejezték be a viadalt: Király István a hetedik, míg Bicsák Bence a nyolcadik lett. Dévay Márk a 31. helyen zárt, Tarnai László pedig feladta a versenyt.

A nők között Sárszegi Noémi fért be a legjobbak közé, a kilencedik helyen végzett, míg Bragmayer Zsanett a 26. helyen futott be. A nők megméretése egyébként óriási versenyt hozott, az első három helyezett mindössze két másodpercen belül ért a célba…

A vasárnapi váltót az egyéniben legjobban szereplő magyarok, azaz – váltási sorrendben – Bragmayer, Bicsák, Sárszegi és Király alkotta.

A hazai szövetség részletes beszámolója szerint az egyébként sem kedvező időjárás új trükkel állt elő: az erős keleti szél hatalmas hullámokat vert, amely nem kevés érdekes pillanatot hozott, amikor a versenyzők a bójához akartak jutni.

Bragmayer másodikként úszott, s összességében hatodikként adta át a váltót Bicsáknak, aki a futásban szépen megközelítette az élen haladókat. Az előnyből Sárszegi veszített a vízben, a kerékpározást viszont úgy meghajtotta, hogy a negyedik helyen haladó portugálok már csak húsz másodperccel jártak a magyarok előtt. Az úszásban ezúttal Királyra zárkóztak fel, a kerékpározásban azonban nem lehetett kérdés, ki a jobb. A futás előtt azért érezhető volt, hogy a dobogó túl távoli és szép álom, ellenben a negyedik helyet megszerezte a magyar váltó.

Ahogyan a triatlon.hu-n írták: tavaly az ölükbe hullott a hasonló helyezés, az idén viszont egyértelműen megérdemelték azt.

U23-AS TRIATLON EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ (BULGÁRIA)
Nők. 1. Angelica Olmo (Olaszország) 1:05,35, 2. Sophie Coldweel (Nagy-Britannia) 1:05,36, 3. Jekatyerina Matyjuk (Oroszország) 1:05,37, … 9. Sárszegi Noémi 1:06,25, … 26. Bragmayer Zsanett 1:07,55
Férfiak. 1. David Castro Fajardo (Spanyolország) 59,51, 2. Dario Chitti (Olaszország) 59,54, 3. Sacsar Szagiv (Izrael) 59,57, … 7. Király István 1:00,15, 8. Bicsák Bence 1:00,20, …31. Dévay Márk, 1:01,26, feladta: Tarnai László
Vegyes váltó: 1. Olaszország (Olmo, Pozzatti, Steinhause, Chitti) 1:39,10, 2. Nagy-Britannia (Thomas, Perham, Coldwell, Davies) 1:39,30, 3. Oroszország (Matyjuk, Praszolov, Golofejeva, Kalisztratov) 1:40,12, 4. Magyarország (Bragmayer, Bicsák, Sárszegi, Király) 1:41,35
Az összes eredményt itt találja meg

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS