Öröm és üröm

A fiúk mezőnyében a BVSC-Zugló, míg a lányokéban a Statisztika nyerte a serdülők csapatbajnokságát. Az egyéni MOATSZ-kupán András Csaba és Nagypál Márta diadalmaskodott. Fülöp István szerint botrányos, hogy mindössze öt szakosztály vett részt a gyengébbik nem országos csapatversenyén.

Nagy-Pál Tamás A házigazdák hétvégéje: a BVSC-Zugló és Statisztika (címlapfotó: moatsz.hu) háza táján is volt ok a mosolygásra, hiszen otthon tartották a fiú, illetve a leány serdülők csapatbajnokságának trófeáját. A Statisztika szakosztály-igazgatójának, Fülöp Istvánnak ráadásul az örömét csak fokozta az Ormai László Csarnokban, hogy az egyesület B csapata is a döntőbe jutott, a C pedig ötödik helyezést ért el. A szájíze valamelyest azonban mégis keserű maradt – nem minden ok nélkül.

Nagypál Márta

Nagypál Márta  •  Fotó: moatsz.hu

„Először is: nagyon büszke vagyok a lányainkra. Az aranyéremben bíztunk, de hogy a többi alakulatunk is így szerepelt, az csodálatos. Ugyanakkor nagyon szomorú, hogy összesen hét csapat indult az országos bajnokságon. Ebből három a miénk volt. Tehát: a serdülők országos bajnokságán összesen öt egyesület volt képes arra, hogy csapatot állítson ki, azaz összeszedjen három játékost. Egyszerűen borzasztó! Több mint három évtizede vagyok a sportágban, de ilyet én még nem tapasztaltam. A szövetségnek komolyan el kellene azon gondolkodnia, hogy van-e értelme olyan egyesületeket is műhelytámogatásban részesíteni, melyek nem vesznek részt a versenyen.”

Amikor arról kérdeztük, hány indulót tartana elégségesnek, komolyan elgondolkozott. Tavaly ugyanis már a tucatnyi csapat miatt is felemelte a hangját – mostanra már azzal is kiegyezne. „Mindezt úgy, hogy, ha a szabály engedné, mi háromnál több alakulatot is ki tudtunk volna állítani. De hogy a dicséret se maradjon el: a Kecskemét és a Szekszárd is erős csapattal érkezett, nekik jár a gratuláció.”

Ahogy a Statisztikának is, hiszen másnap egyéni MOATSZ-kupán három versenyzője is érmet szerzett, igaz, a legfényesebb nem lett a gyűjtemény tagja. „A Jászkun Volán sportolója, Nagypál Márta kiemelkedett a mezőnyből, le is győzte Dari Helgát a döntőben. A mi lányunk meglepetésre jutott el oda, hiszen csapattársát, Harasztovich Fannit verte az elődöntőben, aki nála előbb áll a ranglistán.”

A Szőnyi úton a BVSC-nek már veretesebb mezőnyben sikerült diadalmaskodnia, hiszen 19 csapat indult. A papírforma nem borult, a KSI-vel vívta a döntőt a házigazda. „Izgalmasan alakult a finálé, szoros csatában nyertünk – számolt be honlapunknak a zuglóiak szakosztály-igazgatója, Herendi Iván. – Annak is örülök, hogy a második csapatunk is négy közé jutott, bronzérmet szerzett. Az indulók száma azért nálunk sem volt annyira magas, ugyanakkor rosszabb is lehetett volna. Hoztuk az átlagot.”

A szakember is büszke lehetett másnap a versenyzőire, hiszen házi döntőt vívtak. „Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Juhász Patrik csak nemrég igazolt hozzánk a KSI-ből. Az erőviszonyoknak megfelelően András Csabával játszotta döntőt. Jól kezdett, nyerte az első, majd 1-1 után a harmadik szettet is. András azonban fordított és ellenállhatatlan támadásokkal, fokozatosan őrölte fel ellenfelét.”

Azt mindkét szakember megjegyezte, hogy az egyéni versenyben a létszám és a színvonal is megfelelő volt. Ugyanakkor azon valóban ideje elgondolkozni: hogyan lehetne motiválni a szakosztályokat annak érdekében, hogy csapatot indítsanak az országos bajnokságon? Már, ha az anyagi támogatás tényleg nem elég…

Az eredményeket ITT találja.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS