Oroszországnak már ez is siker: 10 hónap után újra játszhat a válogatottja

A szbornaja szeptember 24-én vendégként játszik Biskekben Kirgizisztán legjobbjai ellen – jelentette be az orosz sportági szövetség. A közlés szerint már lekötötték a következő barátságos meccset is: Valerij Karpin szövetségi kapitány alakulata novemberben a világbajnoki résztvevő iráni válogatottal találkozik, szintén idegenben.

Az orosz válogatott nemzetközi porondon legutóbb 2021 novemberében szerepelt, amikor is vendégként 1–0-ra kikapott a horvát válogatottól a 2022-es világbajnokságra selejtező sorozat csoportkörének zárómérkőzésén. Pótkvalifikációs lehetőségként márciusban, a rájátszásban még kiharcolhatta volna a kijutást az idei vb-re, de az ukrajnai invázió miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) február 28-án felfüggesztette az orosz részvételt az égisze alatt zajló tornákon. Hasonló tilalmat rendelt el az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is.

Meg kell mutatnunk, hogy létezünk, élünk és van válogatottunk. A jelenlegi körülmények között a kirgiz válogatottal való játék siker

– mondta Karpin. (MTI)

Tags: