Palikék jelszava: "Irány Nagykanizsa!"

palikek.jpg

Ez lesz az utolsó "éles" felkészülési lehetőség az esztendő egyik legnagyobb eseményére, az áprilisi Közép-Európa-kupára. 
 
Nincs megállás, ezen a héten is rajthoz áll a Palik Racing Team. Az országos tereprali-bajnokság szezonnyitó viadalán a második helyen célba ért Palik László, Darázsi Gábor páros saras, "vendégmarasztaló" pályákra számít a hazai sorozat második versenyén, a Nagykanizsa központú Fisher-Fujitsu Klíma-kupán. A duó természetesen a várható nehéz körülmények ellenére is szeretne minél jobban szerepelni a pénteki és szombati szelektív szakaszokon.

Amióta bejelentették, hogy elmarad a 2008-as Dakar-rali, folyamatosan versenyez a pilóta és navigátora. Az egység számára a szaúd-arábiai sprint-Világkupa-futammal kezdődött az idény, aztán következett a magyar bajnoki szezonnyitó, utána az Olasz Baja volt soron, most pedig már a nagykanizsai versengésre készül a kettős.
– Tavaly óriási volt a sár a Kanizsa-kupán, s többen elakadtak a szakaszokon. Úgy tudom, idén kicsit változtak a helyszínek, de mivel az elmúlt napokban nem csak az eső, de a hó is esett, biztosra veszem, hogy most sem számíthatunk könnyű futamra – mondta Palik László. – Ugyanakkor én szeretek saras, latyakos úton autózni, ráadásul kíváncsi vagyok, hogy az új Nissanunk mire képes ilyen nehéz terepen.

Ez lesz az utolsó "éles" felkészülési lehetőség az esztendő egyik legnagyobb eseményére, az áprilisi Közép-Európa-kupára, úgyhogy Palik és Darázsi nagyon komolyan veszi a viadalt.

– Egyszerűen nem hibázhatunk, ha jó eredményt akarunk elérni – folytatta a pilóta. – Rövidek a szakaszok, úgyhogy az első szelektív rajtjától kezdődően a maximumot kell nyújtani, különben nem lesz elég idő az esetleges hátrány ledolgozására. Szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni.

A verseny lebonyolítása:

1. szelektív szakasz (péntek): 26,2 kilométer

2. szelektív szakasz (péntek): 26,2 kilométer

3. szelektív szakasz (szombat): 25,4 kilométer

4. szelektív szakasz (szombat): 35,03 kilométer

5. szelektív szakasz (szombat): 25,4 kilométer

6. szelektív szakasz (szombat): 35,03 kilométer
 
www.palikracingteam.com