Pályán a kadetfiúk

A kiemelt kosárlabda-bajnokságok közül utolsóként a kadetfiúk is pályára léptek az alapszakaszban. A tizenhat együttes kétkörös selejtezőben harcolta ki a részvételt a legjobbak között.

L. G. A kiemelt kosárlabda-bajnokságok közül utolsóként a kadetfiúknak is elkezdődött a bajnokság alapszakasza. A hétvégi nyitóforduló kapcsán megnézzük, kik alkotják a tizenhat csapatos mezőnyt. A fiú-kadetbajnokságban egyedüliként két selejtezőkört rendeztek, az első rangsoroló torna után a másodikban dőlt el, melyik együttesek szerepelhetnek a legjobbak között. A nyolc csoport első két helyezettje kvalifikálta magát a kiemelt csapatok közé.

A pécsi csoportban a Vasas Akadémia hibátlan mérleggel jutott tovább, mögötte a házigazda Rátgéber Akadémia végzett a második helyen. Sopronban a ZTE és a Nyíregyházi Sportcentrum KA végzett az első két helyen, a házigazdának meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Hasonló volt a helyzet Kecskeméten is, ahol a Debreceni KA-DSI és a Budaörsi DSE megelőzte a házigazdát.

Nyíregyháza Honvéd fiú kadet

Jelenet az előző évadból  •  Forrás: kosarsport.hu

Kaposvárott a Szombathelyi Sportiskola KA és a vendéglátó Kaposvári KK jutott tovább, a fővárosi Karinthy Frigyes Általános Iskola termében lebonyolított selejtezőtornán pedig a Budapesti Honvéd KA és a Szedeák vette sikerrel az akadályt. Székesfehérvárott a házigazda Alba Fehérvár magabiztosan jutott az alapszakaszba, mögötte az oroszlányi OSE Lions szerezte meg a második helyet. Szolnokon a Körmendi Törpördögök és a vendéglátó Szolnoki Sportcentrum kvalifikálta magát, a budapesti Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban pedig a házigazda Zsíros Akadémia, valamint a hibátlan MAFC tette teljessé a mezőnyt.

Keleten és nyugaton egyaránt nyolc-nyolc csapat játszik az alapszakaszban, a fővárosiak kivétel nélkül a keleti csoportban kaptak helyet. Keleten így a Honvéd, a MAFC, a Vasas és a Zsíros Akadémia küzd meg a Szolnok, a Szedeák, a Debrecen és a Nyíregyháza együttesével. Nyugaton az Alba Fehérvár, a ZTE, az OSE Lions, a Szombathely, a Rátgéber Akadémia, a Kaposvár, a Körmend és a Budaörs szerepel. A hétvégén elkezdődött alapszakasz a tervek szerint január 22-én zárul, a Szedeák–Zsíros Akadémia-mérkőzéssel.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS