Pécsi expressz

Már csak a PVSK veretlen az NB I/A-s U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban, amely két rangadót is nyert, a Falco KC, illetve a MAFC ellen. A Sopron KC nyolc forduló után győzelem nélkül áll, a ZTE rossz sorozata ugyanakkor megtört.

L. G. Megállíthatatlannak tűnik a PVSK az NB I/A-s U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban, amely mind a hat mérkőzését megnyerte, azzal az egyetlen hibátlan csapatnak vallhatja magát. A listavezető pécsiek ráadásul két rangadót játszottak az elmúlt két fordulóban, így nem csupán a sorsolásnak köszönhetően nem találtak legyőzőre.

PVSK U20

Tovább robog a PVSK U20-as csapata  •  Forrás: pvsk.hu

A Falco KC veretlenségét éppen a PVSK vette el, a szombathelyiek ráadásul nagy különbséggel maradtak alul Pécsett. A hazaiak a vártnál könnyebben, 88-59-re győztek, azzal átvették a vezetést a táblázaton. A következő körben a szintén jól rajtoló MAFC otthonába látogattak a baranyaiak, és a Gabányit is bevették: 80-72 lett a végeredmény.

A Falco rögtön a következő fordulóban javított, hazai pályán alaposan elpáholta a Kecskeméti TE gárdáját, a 93-49-es találkozó után hosszú lehetett a hazaút a vendégeknek. A MAFC nem a legjobb napjait éli, hiszen szoros mérkőzésen a Körmendtől is kikapott (72-67-re nyertek a hazaiak), így lecsúszott az ötödik helyre. A Sopront 89-59-re legyőző Körmend tapad a Falco KC és a PVSK együttesére, a szombathelyiek annak köszönhetően állnak a második helyen, hogy egy mérkőzéssel többet játszottak.

És ha már szóba kerültek a soproniak, az ő első győzelmükre továbbra is várni kell, nyolc forduló után még mindig nyeretlenek. A legutóbbi fordulóban a ZTE rossz sorozata megtört, a zalaiak hazai pályán 72-61-re felülmúlták a Kaposvárt, azzal elkönyvelhették első sikerüket az alapszakaszban.

A táblázat meglehetősen kusza képet fest, a csapatok ugyan elvileg nyolc fordulón vannak túl, mégis akad, amelyik öt, és van, aki kilenc mérkőzést játszott. Legtöbbször az Alba Fehérvár lépett parkettára, három győzelmet és hat vereséget jegyez eddig.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS